Njemačka donirala opremu vrijednu preko 275 hiljada eura

„Na sastanku je potpisan Protokol o primopredaji donacije između Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i zajednicu Njemačke i Uprave policije Crne Gore. Donirana oprema je u vrijednosti od 275.679 eura“, kaže se u saopštenju

3368 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Twitter/PolicijaCG
Foto: Twitter/PolicijaCG

Njemačka je donirala crnogorskoj policiji opremu vrijednu više od 275 hiljada eura, kojom će biti obezbijeđena značajna podrška razvoju sistema granične bezbjednosti.

Iz Uprave policije je saopšteno da su se direktor policije Zoran Brđanin i pomoćnik direktora Dragan Klikovac sastali danas sa zamjenikom ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Kristofom Breunigom i oficirom za vezu Florianom Vedekindom.

„Na sastanku je potpisan Protokol o primopredaji donacije između Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i zajednicu Njemačke i Uprave policije Crne Gore. Donirana oprema je u vrijednosti od 275.679 eura“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da potpisivanje tog protokola predstavlja dodatnu potvrdu prijateljskih odnosa dvije službe.

„Prilikom susreta istaknuta je kontinuirano intenzivna i produktivna saradnja sa Saveznom policijom Njemačke, kako posredstvom Ambasade, tako i posredstvom oficira za vezu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da uspješna saradnja i podrška koju Njemačka godinama unazad pruža Upravi policije umnogome doprinosi unapređenju kapaciteta crnogorske policije.

„Donirana oprema će se koristiti u poslovima nadzora državne granice na kopnu, moru i unutrašnjim vodama i operativnim poslovima u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice, i zaštiti njene nepovredivosti“, rekli su iz policije.

Bonus video: