"Alfa centar" uručio pomoć za tri socijalno ugrožene porodice iz Nikšića, pozvali da se pomogne porodici Martinović

"Aktuelna poskupljenja i inflacija izazvana krizom na međunarodnoj sceni dodatno otežavaju situaciju i povećavaju broj građana koji su primorani da nam se obrate", kazala je stručna saradnica u Kancelariji otvorenih vrata Opštine Nikšić

1996 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Alfa centar
Foto: NVO Alfa centar

Članovi Volonterskog kluba „Alfa centra“ uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih i prehrambenih namirnica za tri socijalno ugrožene porodice iz Nikšića.

Kako su iz te NVO istakli, posebno ih raduje činjenica da je ovomjesečnu akciju obilježila saradnja sa Opštinom Nikšić - Kancelarijom otvorenih vrata, koja im je pružila podatke o porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a prethodno su im se obratile za pomoć.

„Trudimo se da pomoć pružamo u kontinuitetu svim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe. Raduje nas činjenica da nas predstavnici lokalne uprave vide kao odgovornog i pouzdanog partnera u ostvarenju zajedničkog cilja – obezbijeđivanje egzistencije za sve socijalno ugrožene kategorije na teritoriji opštine Nikšić. Uspjeli smo povezati privatni i javni sektor kao podršku našim sugrađanima, što za nas predstavlja ozbiljan rezultat“, kazala je Marina Došen iz „Alfa centra“

Podsjetila je da je socijalni servis „Acta non Verba“ osnovan kroz istoimeni projekat koji je podržan na Konkursu za raspodjelu sredstava NVO Opštine Nikšić za 2021.godinu.

„Akcija socijalnog servisa ’Acta non verba’, koji djeluje u sklopu ’Alfa centra’ predstavlja početak jedne lijepe i konstruktivne saradnje između Opštine Nikšić i ove nevladine organizacije koja između ostalog, vodi brigu i o pripadnicima socijalno ugroženih kategorija u našem gradu“, kazala je Svetlana Tomić, stručna saradnica u Kancelariji otvorenih vrata Opštine Nikšić.

Istakla je da zaposlenima u pomenutoj Kancelariji, koja djeluje pri kabinetu predsjednika Opštine, svakodnevno stiže veliki broj molbi građana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji traže pomoć.

„Aktuelna poskupljenja i inflacija izazvana krizom na međunarodnoj sceni dodatno otežavaju situaciju i povećavaju broj građana koji su primorani da nam se obrate. Trudimo se da sve zahtjeve procesuiramo u dogledno vrijeme i da svima izađemo u susret, ali i pored najbolje želje kapaciteti su u ovom momentu ograničeni. U ovakvoj situaciji, veliku podršku nam predstavlja inicijativa ’Alaf centra’ da pomognu jednom broju ugroženih građana koji su u stanju socijalne potrebe“, kazala je Tomić.

„Pozivam sugrađane i biznis partnere koji su u mogućnosti da pruže pomoć tročlanoj porodici Martinović koja živi na rubu egzistencije u naselju Gračanica. Samohrani otac trudi se da obezbijedi osnovne uslove za sina i oca od skromnih mjesečnih primanja. Korisnici su materijalnog obezbijeđenja. Kontakt telefon porodice Martinović: 068/752-921“, apelovala je Došen.

Bonus video: