Tadić: U nikšićkoj opštini gori na sve strane

Komandir Službe zaštite i spasavanja je apelovao na sugrađane da se pridržavaju zakonske odredbe o zabrani upotrebe vatre na otvorenom prostoru, a nadležne i inspekcijske službe pozvao da kažnjavaju nesavjesne građane

9575 pregleda 99 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić
Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić

U opštini Nikšić, kako je kazao komandir Službe zaštite i spasavanja, Slavko Tadić, gori na sve strane i za ovo doba godine je neuobičajeno veliki broj šumskih požara.

„U poslednja tri dana vatrogasno spasilačka jedinica Nikšić ima pune ruke posla. Intervenisali smo na deponoji Mislov do, koritu Gračanice, požarim koji su izbili u zgradama, barakama, zatim u saobraćajnim udesima, požarima na vozilima... To su donekle i uobičajene intervencije za ovo doba godine. Međutim, u poslednja tri dana imamo veliki broj šumskih požara. Gori na sve strane naše opštine: Banjani-Tupan, Osječenica, Trsa-Duga, Zavrh, Bogetići, Župa-Oblatno, Smrduša, Studenca, Trepča,Orah...Imali smo par kuća i objekata koje smo spasili, evakuaciju starog lica iz opožarenog područja“, kazao je Tadić.

Kako je istakao, već sada imaju angažovano pojačanje u ljudstvu iz pripravne smjene. Apelovao je na sugrađane da se pridržavaju zakonske odredbe o zabrani upotrebe vatre na otvorenom prostoru, a nadležne i inspekcijske službe pozvao da kažnjavaju nesavjesne građane.

Nikšić požar
foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić

„Svi zajedno moramo da doprinesemo u očuvanju naših šuma, pripodne sredine i dobara naših sugrađana, a ne samo da mi iz vatrogasno spasilacke jedinice imamo 'ekskluzivno' pravo na to. Naši resursi su ogranićeni. Ako ovako nastavi da gori, a da niko za to ne odgovara, ne sluti na dobro predstojeća ljetnja požarna sezona. Još smo na vrijeme da se spremimo za sezonu koja će, prema najavama meteorologa, biti toplija od prethodne“, poručio je Tadić.