I danas požari u Kolašinu: "Situacija zahtijeva da smo neprestano na terenu, ali je bolje nego juče“

Podgorički vatrogasci sprečavaju širenje vatre preko puta u Cerovici. Ako u tom selu vatra, kaže Darmanović, požar „preksoči“ put, biće ugrožen kompleks od 30-ak kuća. No, i pored toga, objašnjava on, situacija je danas nešto bolja nego prethodnih dana

6366 pregleda 25 reakcija 4 komentar(a)
Sa terena, Foto: Dragana Šćepanović
Sa terena, Foto: Dragana Šćepanović

Vatrogasci i mještani Kolašina i danas od požara brane kuće u nekoliko sela.

Kako je Vijestima kazao komandir Službe zaštite i spasavanja Željko Darmanović, jedna ekipa vatrogasaca je u mjestu Zagrad, gdje sprečavaju da se vatra primakne kući Ilića.

Podgorički vatrogasci sprečavaju širenje vatre preko puta u Cerovici. Ako u tom selu vatra, kaže Darmanović, požar „preksoči“ put, biće ugrožen kompleks od 30-ak kuća. No, i pored toga, objašnjava on, situacija je danas nešto bolja nego prethodnih dana.

„U Jasenovi mještani su organizovani i sprečavaju da se požar približi do dvije – tri kuće. U Osredcima, jedna ekipa vatrogasaca nastoji da spriječi širenje vatre ka groblju i kućama. Situacija zahtijeva da smo neprestano na terenu, ali je bolje nego juče“, rekao je Darmanović.

Prema njegovim riječima, danas, „zbog velikog dima, nije bilo uslova za djelovanje helikoptera Vojske Crne Gore“.

Darmanović kaže da je u stalnom kontaktu sa Direktoratom za zaštitu i spašavanje MUP-a i da će, vjerovatno, rano ujutro biti zatražena podrška Vojske.

Komandir SZS ističe kako je izuzetno zahvalan kolegama iz Podgorice, ali i pripadnicima SZS iz drugih gradova koji su ponudili pomoć.

„Dogovorili smo da rano ujutro, ukoliko bude manje dima, Direktorat zatraži pomoć Vojske. Danas je zbog velikog dima nemoguće bilo iz vazduha odrediti lokaciju gdje tačno treba da se djeluje. Kolege iz podgoričke SZS rade veliki i težak posao na terenu i uzuzeto smo im zahvalni. Ponudli su nam pomoć i iz SZS Budve, Kotora i Cetinja“, rekao je Darmanović.