Vuković: Uskoro ćemo imati priliku da građanima predamo na upotrebu još 250 parking mjesta

"Realizacijom investicije od 210.000 eura, ovaj važan objekat u strogom centru grada uskoro dobija novi izgled. Biće u potpunosti osavremenjen, te će pružiti bolji kvalitet usluga krajnjim korisnicima", kazao je Vuković

4341 pregleda 4 komentar(a)
Detalj tokom posjete Vukovića, Foto: Glavni grad Podgorica
Detalj tokom posjete Vukovića, Foto: Glavni grad Podgorica

Nastojimo da obezbijedimo dodatna parking mjesta gdje god je to moguće, te danas možemo da konstatujemo da smo nakon par mjeseci uspjeli da u širem centru Podgorice obezbijedimo 250 novih parking mjesta, a zahvaljujući realizaciji dva važna projekta, izgradnji parking površina u dijelu grada ispod Ljubovića i na Zabjelu, uskoro ćemo imati priliku da građanima predamo na upotrebu još 250, saopštio je danas Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice.

Iz Glavnog grada Podgorica je saopšteno da je Vuković danas sa saradnicima obišao završne radove na rekonstrukciji objekta kojim upravlja privredno društvo Parking servis, garažu u Ulici Novaka Miloševa.

"Realizacijom investicije od 210.000 eura, ovaj važan objekat u strogom centru grada uskoro dobija novi izgled. Biće u potpunosti osavremenjen, te će pružiti bolji kvalitet usluga krajnjim korisnicima", kazao je Vuković i istakao da je ovo samo dio investicionog ciklusa koji je pokrenut s ciljem unapređenja stanja saobraćaja u mirovnju.

Iz Glavnog grada su saopštili da se kreiranjem dodatnog parking prostora i izmjenom režima saobraćaja radi na rješavanju problema nepropisnog parkiranja u pojedinim djelovima grada, pa će kako su dodali, za samo par mjeseci u Podgorici biti obezbijeđeno 500 novih parking mjesta.

"Baš kao što smo i najavili, nastojimo da obezbijedimo dodatna parking mjesta gdje god je to moguće, te danas možemo da konstatujemo da smo nakon par mjeseci uspjeli da u širem centru Podgorice obezbijedimo 250 novih parking mjesta, a zahvaljujući realizaciji dva važna projekta, izgradnji parking površina u dijelu grada ispod Ljubovića i na Zabjelu, uskoro ćemo imati priliku da građanima predamo na upotrebu još 250", kazao je Vuković i najavio raspisivanje tendera za nabavku sistema "Oko sokolovo" koji kako su kazali iz Glavnog grada predstavlja automatizovanu kontorlu nepropisnog parkiranja vozila, a koji će u značajnoj mjeri doprinijeti unapređenju komunalnog reda u ovoj oblasti.

Direktor preduzeća Parking servis, Nusret Canović, kazao je da se realizacijom projekta rekonstrukcije graže u Ulici Novaka Miloševa stvaraju značajno bolji uslovi kako za korisnike usluga ovog privrednog društva, tako i za zapošljene.

Iz Glavnog grada su rekli da je do sada završena ugradnja novih betonskih podloga, u toku su radovi na hidro i elektro instalacijama, urađena je nova fasada i sanirani unutrašnji zidovi, uveden je novi sistem naplate, nova signalizacija, a adaptira se i prostorija za zapošljene.

"Na ovaj način završava se jedan ciklus adaptacije garaža kojim rukovodi Parking servis. U prethodnom periodu obnovljene su garaže u Karađorđevoj ulici, Ulici Arhitekte Milana Popovića, kao i graža u tržnom centru Bazar”, kazao je Canović i istakao da će Parking servis i u narednom periodu nastaviti posvećeno da radi na unapređenju stanja saobraćaja u mirovanju.

Bonus video: