Herceg Novi: Saniranje deset ulica i stepeništa

Biće otvoreno više od 10 gradilišta, za radove izdvojeno više od 400 hiljada eura

2478 pregleda 1 komentar(a)
Radovi u Ulici Bokeljskih mornara, Foto: Opština
Radovi u Ulici Bokeljskih mornara, Foto: Opština

Do početka turističke sezone u Herceg Novom će biti otvoreno više od 10 gradilišta na kojima će biti izvedeni radovi na sanaciji i rekonstrukciji putne infrastrukture.

To je juče saopšteno iz Opštine.

”Opština Herceg Novi će za radove na sanaciji putne infrastrukture izdvojiti više od 400 hiljada eura, a obuhvatiće dvije kraće dionice na Toploj 2 i u Ulici Prve Bokeške brigade, Ustaničku ulicu sa dva kraka, Osječku ulicu, Ulicu 29. decembra, put od Jadranske magistrale prema Bjelskoj vali, Ribarsku ulicu, Trebinjsku ulicu, Donji put u Đenovićima i stepenište Elize Duković Lombardić. Takođe, u planu su i projekti sanacije za stepeništa Mihajla Mustura i ispod Tonsatija”, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog Aleksandar Kovačević, lokalna samouprava ostaje odlučna u namjeri sprovođenja projekata adaptacija i sanacija gradskih stepeništa i lokalnih saobraćajnica.

”Na nekim dionicama već su započeti radovi, poput sanacije stepeništa i staze od Pošte na Trgu Maršala Tita do Šetališta Pet Danica, ili Ulice Bokeljskih mornara, gdje su izvedeni radovi na zamjeni kanalizacionih cijevi, a sada se radi na izgradnji kanala za odvod atmosferske kanalizacije, nakon čega će uslijediti i asfaltiranje kompletne ulice sa svoja dva kraka”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Bonus video: