Popravljaju skener na onkologiji Kliničkog centra

FZO tražio održavanje softvera za 120 privatnih apoteka koje izdaju ljekove na recept

1811 pregleda 1 komentar(a)
Potrebna zamjena djelova CT aparata na onkologiji, Foto: SAVO PRELEVIC
Potrebna zamjena djelova CT aparata na onkologiji, Foto: SAVO PRELEVIC

Klinički centar (KC) tražio je usluge servisiranja i zamjenu rezervnih djelova za CT aparat, koji je danima u kvaru na Institutu za onkologiju te ustanove.

U dokumentaciji je naveden rok od 22. do 28. marta za podnošenje ponuda, a vrijednost nabavke ove usluge je procijenjena na 9.660 eura.

Ponuđač je dužan da ponudi garantni rok na servisnu uslugu i ugrađene rezervne djelove koji ne može biti kraći od šest mjeseci od dana potpisivanja zapisnika o uredno izvršenoj servisnoj usluzi i ugrađenim rezervnim djelovima.

Ovo je jedan od tri CT aparata koji je na raspolaganju na Institutu za onkologiju.

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) tražio je tenderom usluge održavanja softvera za privatne apoteke, a vrijednost je procijenjena na oko 12.396 eura. Nabavka se odnosi na 120 apoteka koje sa FZO imaju zaključen ugovor o izdavanju ljekova na recept građanima, a ponuđač je u obavezi da sistem održava 12 mjeseci od potpisivanja ugovora.

I Zavod za hitnu medicinsku pomoć tražio je rekonstrukciju tri jedinice te ustanove, i to u Plužinama, Ulcinju i Gusinju.

Građevinski radovi u hitnoj pomoći Plužine procijenjeni su na 33.060 eura, koliko i u Gusinju, dok bi radovi na objektu u Ulcinju trebalo da koštaju oko 37.190 eura.

Ova ustanova planirala je i nabavku vozila za prevoz pacijenata, uključujući i dodatne aparate, za šta će izdvojiti oko 49.590 eura.

Kotorska bolnica prekjuče je tenderom tražila medicinski kiseonik, u vrijednosti od oko 80.000, a Opštoj bolnici u Bijelom Polju potrebni su hirurški i laparoskopski instrumenti koji koštaju oko 9.900 eura.

Cetinjskoj bolnici Danilo I potrebne su medicinske i laboratorijske naprave, medicinski potrošni materijali vrijedni oko 25.000 eur, dok nikšićka traži elektro, vodovodni, molerski, bravarski i ostali potrošni materijal koji košta oko 12.360 eura.

Bonus video: