Služba zaštite opštine Pljevlja apeluje da se ne pali vatra na otvorenom

Iz Službe zaštite je saopšteno da je u selu Gornji Gradac izgorjela drvena vikendica, a pljevaljski vatrogasci su intervenisali u još nekoliko sela

3818 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Služba zaštite opštine Pljevlja uputila je apel svim sugrađanima, posebno onim koji žive na seoskom području, da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Iz Službe zaštite je saopšteno da je juče u selu Gornji Gradac izgorjela drvena vikendica, a pljevaljski vatrogasci su intervenisali u još nekoliko sela.

Komandir Službe zaštite Goran Čavić kazao je da su intervenisale dvije ekipe sa dva vozila ali su po dolasku u selo udaljeno od Pljevalja dvadesetak kilometara zatekli urušenu i potpuno izgorjelu vikendicu.

„Ono što je interesantno je to da je vjerovatno neko spaljivajući travu iz prošlogodišnjeg vegetacionog perioda ostavio vatru bez kontrole i tom prilikom je i došlo do zapaljenja ovog objekta. Još interesantije je to da i ako se u blizini nalaze kuće koje su naseljene i niko nije obavijestio Službu zaštite i spašavanja kako bismo na vrijeme intervenisali. Pored toga danas smo gasili požare i u Jugošnici, Pauču, Radosavcu i Židovićima“, istakao je Čavić.

Čavić je naglasio da je o cijelom događaju obaviještena i policija.

Zamolio je sve građane da budu društveno odgovorni i uzdrže se od loženja vatre na otvorenom prostoru.

Bonus video: