CGO: Brine rastuća mizoginija, impuls daju neodgovorni političari i retrogradni akteri iz društveno-političke sfere

CGO očekuje da preveniranje i sprječavanje svih oblika mizoginije bude i u prioritetima nove Vlade

1332 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je da je pokušaj promovisanja rješavanja pitanja nataliteta kroz jednokratnu pomoć, uz "blagoslov" vjerskih zajednica, ne samo da je pogrešan smjer u adresiranju demografskih izazova, već da zaslužuje snažnu osudu svih progresivnih aktera u jednom građanskom društvu.

"Neodgovoran je način na koji je ova tema pozicionirana tokom sastanka ministra Jakova Milatovića i mitropolita Joanikija. Veoma je dobro što su to brzo osudile predstavnice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i civilnog sektora, ali i pojedine političarke. Međutim, brine rastuća mizoginija u crnogorskom društvu, a njoj značajan impuls daju neodgovorni političari i retrogradni akteri iz društveno-političke sfere. Na to ukazuju i lavine uvreda žena koje su ukazale na populizam i štetnost klerikalne Vlade Crne Gore i njihovih partnera", navodi se u saopštenju CGO.

U toj NVO očekuju da preveniranje i sprječavanje svih oblika mizoginije bude i u prioritetima nove Vlade.

"I to će biti indikator koji je mjeriti kolika ta Vlada razumije fundamentalne vrijednosti i pravi otklon od stanovišta koje urušavaju građanski koncept CG društva", zaključuje se u saopštenju CGO.

Bonus video: