U Župi počelo asfaltiranje ulica

"Ovoga puta biće završeno oko 4.000 metara, što će dovesti do poboljšanja putne infrastrukture u župskim selima", kazao je Radulović

3077 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MZ Župa
Foto: MZ Župa

U nikšićkoj Župi počelo je asfaltiranje ulica, kao i najkritičnijih djelova ulica, po spisku koji su dostavili predstavnici sela.

„Ovoga puta biće završeno oko 4.000 metara, što će dovesti do poboljšanja putne infrastrukture u župskim selima. Savjet Mjesne zajednice Župa je dostavio Opštini Nikšić spisak svih ulica koje u narednom periodu treba asfaltirati i taj spisak će biti osnova sledećih aktivnosti na planu asfaltiranja“, kazao je predsjednik Savjeta, Dragoljub Radulović.

Podsjetio je da je asfaltiranje u Župi počelo shodno dogovoru rukovodstva Opštine i Savjeta MZ Župa.

„Izražava zadovoljstvo što je rukovodstvo Opštine prepoznalo ovaj problem i prihvatilo da ga zajednički rješavamo na adekvatan način uz puno razumijevanje mogućnosti same Opštine. Uskoro će biti i asfaltirano oko 2500 metara kroz program IFAD-a za 2021. godinu, a takođe ćemo aplicirati i na ovogodišnji poziv i kandidovati jedan broj ulica za asfaltiranje“, kazao je Radulović.

župa asfaltiranje
foto: MZ Župa

U poslednje četiri godine, kako je istakao, u toj mjesnoj zajednici je asfaltiralo blizu 20 kilometara ulica.

Savjet MZ je, prema riječima Radulovića, i za ovu godinu pripremio niz aktivnosti koje će za cilj imati poboljšanje uslova života mještana tog kraja.

Bonus video: