Delić: Inteziviraćemo saradnju sa ski-centrom Žarski, koji će donijeti mnogo Mojkovcu i sjeveru uopšte

"Kada sve bude umreženo i kada bude završeno biće to veliki projekat"

4314 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Mojkovac
Foto: Opština Mojkovac

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić rekao je da će lokalna samouprava intezivirati saradnju sa ski-centrom "Žarski", jer je to projekat od koga će svi imati koristi, saopštila je Služba za informisanje Opštine Mojkovac.

"Kada sve bude umreženo i kada bude završeno biće to veliki projekat. On će donijeti mnogo i Mojkovcu i uopšte sjeveru. Crna Gora se polako pretvara u zimski centar na Balkanu i raduje me što će Mojkovčani imati višestruku korist od toga", istakao je Delić.

On je danas, kako su saopštili, na inicijativu Ljubomira Vukadinovića, rukovodioca kancelarije ski-centra "Žarski" koji je u sklopu Skijališta Crne Gore i sa svojim saradnicima, potpredsjednikom Opštine Ivanom Ašaninom i šefom kabineta Aleksandrom Mrdakom posjetio je lokalitet budućeg ski-centra.

Navode da se nova lokalna samouprava uvjerila u turistički potencijal koji ima prije svega planina Bjelasica, a samim tim i Mojkovac, a dodali su i da su obišli planinske vrhove Ivkovo polje, Turjak, gdje su sagledali mogućnost spajanja skijališta Cmiljača sa Žarksim, što je aktuelno za razvoj ski centra. Žičara na Turjaku povezala bi "Žarski" i "Cmiljaču" , što bi za krajnji cilj imalo da se kompletira cjelina kao što je slučaj sa kolašinskim skijalištima 1600 i 1450 koje su spojene žičarom K7.

Ski centar Žarski
foto: Opština Mojkovac

"Na taj način otvorili bismo veliki broj ski staza, odnosno dobili bismo preko 25 kilometara staze", kazao je Vukadinović.

Posjeta je, objavili su, nastavljena u pravcu Žarske kose i Bjelogrivca.

"Moramo razmišljati i u pravcu povezivanja Vragodoa preko Svatovskog groblja u pravcu Troglave i skijališta 1600 Kolašin. Napravilo bi se najbolje skijalište ne samo u regionu, nego i u Evropi zato što je Bjelasica upadna planina, ima veliki broj sunčanih dana i da ima određene zadovoljajuće visinske razlike", ističe Vukadinović.

On je podsjetio da je zahvaljujući skijaškom klubu Bjelogrivac koji je svih godina realizovao program Škole skijanja u Kolašinu, radio na ideji o ski centru na teritoriji opštine Mojkovac.

"Smatram da klub mora biti u sastavu ski centra Žarski, jer će kroz školu i takmičenja nastaviti da razvija skijaški sport u Mojkovcu", ističe on.

Ski centar Žarski
foto: Opština Mojkovac

Bonus video: