Norveški novinar donirao hiljadu eura Crvenom krstu

Od ukupne donacije, 700 eura je opredijeljeno za program Brige o starijima, jer je, po mišljenju donatora, ta kategorija zapostavljena, dok će preostalih 300 eura biti iskorišćeno za aktivnosti koje sprovode mladi
1 komentar(a)
Mark Ervin Furman, Foto: Crveni krst Crne Gore
Mark Ervin Furman, Foto: Crveni krst Crne Gore
Ažurirano: 20.10.2017. 17:28h

Norveški novinar Mark Ervin Furman donirao je budvanskom Crvenom krstu hiljadu eura, od čega će 700 eura biti opredijeljeno za brigu o starima, a preostali novac namijenjen je za aktivnosti mladih.

“Furman je samohrani roditelj troje djece, koji obilazi gradove u kojima pronalazi ljude koji pomažu drugima i koje naziva "tihim herojima". U Crnoj Gori je heroj Crveni krst, odnosno njegovi volonteri”, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore nakon današnje posjete Furmana Crvenom krstu Budva.

Kako se navodi, od ukupne donacije, 700 eura je opredijeljeno za program Brige o starijima, jer je, po mišljenju donatora, ta kategorija zapostavljena, dok će preostalih 300 eura biti iskorišćeno za aktivnosti koje sprovode mladi.

“Furman je do sad posjetio deset gradova, a krenuo je kanuom iz Norveške, pa preko Švedske, Holandije, Njemačke i Francuske stigao do Đenove i spustio se rijekom Po do Jadranskog mora. Obišao je hrvatsku obalu i stigao do Budve, odakle nastavlja put ka Tirani”, kaže se u saopštenju.

On je, dodaje se, kratko zadržavanje u Budvi iskoristio da ispuni svoju humanu misiju i kratko porazgovara sa volonterima Crvenog krsta.

Tom prilikom je, kako je saopšteno, objasnio da se njegova misija sastoji u tome da "natjera" ljude da budu ljubazni jedni prema drugima.

"Namjera mi je da motivišem druge ljude da urade male stvari, ali na lijep način”, rekao je Furman.

Bonus video: