RTCG kupuje gorivo za 66.000 eura

Pomoćnik generalnog direktora za tehniku Dejan Vujović, kazao je nedavno “Vijestima” da RTCG raspolaže sa 40-ak motornih vozila i da imaju strategiju da “potpuno zamijenimo vozni park u narednih pet šest godina električnim vozilima”

3514 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Radio Televizija Crne Gore je raspisala tender za nabavku goriva za vozila toga medija, koji je vrijedan 66.116 eura.

Ugovor o javnoj nabavci, kako je navedeno, sa najpovoljnijim ponuđačem će se zaključiti na 12 mjeseci od dana zaključivanja istog ili do potrošnje opredijeljenih finansijskih sredstava, a po jediničnim cijenama iz ponude najpovoljnijeg ponuđača.

”Ovo iz razloga što je Uredbom o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata (“Sl.list RCG”, br. 52/02, 55/02, 23/03, 32/05, 35/05 i “Sl.list CG”, br. 73/08, 73/10, 18/15 i 63/15) propisano da se maksimalne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijene naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Maditerranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara, i od ponuđača se zahtijeva da ponuđene cijene za predmetno gorivo po litru daju na dan 11.04.2022. godine, kako bi svi ponuđači bili u ravnopravnom položaju, imajući u vidu način obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena i rok za dostavljanje ponuda”, piše u dokumentaciji.

Kako je navedeno, ponude će biti otvorene 11. aprila.

Pomoćnik generalnog direktora za tehniku Dejan Vujović, kazao je nedavno “Vijestima” da RTCG raspolaže sa 40-ak motornih vozila i da imaju strategiju da “potpuno zamijenimo vozni park u narednih pet šest godina električnim vozilima”.

”Električne automobile bismo koristili u gradskoj vožnji, kako bismo postigli uštede, a ostala dizel vozila da šaljemo na dalje destinacije. Najmlađa vozila imaju dvije godine, to su ‘škode oktavije’. Imamo stara po 11, 12 godina. Nisu toliko stara, ali jako puno prolaze, imamo ih sa 450-500 hiljada kilometara i moramo pod hitno da ih mijenjamo. Ove godine smo imali budžet za dva vozila, a iduće godine ćemo pokušati da opredijelimo što više. Namjeravamo što prije da zamijenimo sva vozila električnim”, pojasnio je Vujović za “Vijesti”.

On je kazao da se vozni park najviše koristi za razvoženje ekipa, da u voznom parku imaju limuzine, dva kombija, a da su i razmišljali o nabavci minibusa.

RTCG je namjeravala da potroši do 70.000 eura na dva električna automobila, a bivši generalni direktor RTCG Božidar Šundić, u januaru 2020. godine potpisao je ugovor o kupovini pet putničkih vozila vrijednih 89.900 eura.

Bonus video: