Miranoviću dva šefovska mjesta na UCG-u?

"Ukoliko nadležni utvrde da se moje imenovanje na tu poziciju kosi sa Statutom, rado ću podnijeti ostavku na to mjesto i olakšati sebi”, kazao je Miranović
228 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Miranović, Foto: Boris Pejović
Predrag Miranović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.10.2017. 16:32h

Dekan Prirodno-matimatičkog fakulteta Predrag Miranović, koga je nedavno Upravni odbor sa pozicije v.d. imenovao za dekana, samo nekoliko dana ranije postavljen je za rukovodioca Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore.

Ta odluka UO UCG kosi se sa Statutom UCG, gdje piše da "dekan, odnosno direktor ne može istovremeno obavljati bilo koju drugu upravljačku, rukovodeću ili javnu funkciju, u skladu sa Zakonom”.

Miranović smatra da se njegovim imenovanjem za rukovodioca Centra ne krši Statut UCG, jer to radno mjesto Zakon o visokom obrazovanju ne prepoznaje kao upravljački ili rukovodeći organ, dok predsjednik UO Duško Bjelica juče nije odgovarao na pozive i SMS poruke.

"Koliko sam shvatio, tu funkciju ću obavljati u prelaznom periodu dok se ne izabere novi rektor i prihvatio sam je kako bih pomogao v.d. rektoru. Ukoliko nadležni utvrde da se moje imenovanje na tu poziciju kosi sa Statutom, rado ću podnijeti ostavku na to mjesto i olakšati sebi”, kazao je juče Miranović "Vijestima".

Zakon kao upravljačke i rukovodeće organe poznaje Upravni odbor, rektore, dekane, Senat i vijeća fakulteta.

Iz Rektorata juče nijesu odgovarali na pitanja da li se član Statuta koji zabranjuje dvije rukovodoće uloge odnosi i na Miranovića, odnosno ako odnosi, da li to znači da je imenovan nezakonito na novu poziciju.

UO je nedavno smijenio sve saradnike bivše rektorke Radmile Vojvodić.

Miranović je na mjestu rukovodioca Centra zamijenio Zdravka Krivokapića, koji je podnio ostavku.

Vojvodićeva je nedavno smijenjena, na inicijativu članova UO koji zastupaju interese Vlade, a VD rektora je Danilo Nikolić.

Bonus video: