Savjet RTCG: Nadležni da provjere zašto javni servis ne može da naplati 350.000 eura od tri firme

Kako je pojašnjeno, taj iznos je dug po osnovu marketinga, a potražuje se od agencije Media publikum, Telekoma i stare Pobjede, koja je otišla u stečaj

11652 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2022. 17:39h

Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) je usvojio izvještaj centralne popisne komisije, ali uz napomenu da nadležne institucije provjere ko je odgovoran što ta medijska kuća ne može da naplati 350.000 eura od tri firme.

Kako je pojašnjeno, taj iznos je dug po osnovu marketinga, a potražuje se od agencije Media publikum i stare Pobjede, koja je otišla u stečaj.

Novac potražuju i od Telekoma i to po pitanju naplate pretplate.

Medija publikum, agencija čije je glavno sjedište u Sloveniji ima ćerku firmu u Crnoj Gori i RTCG duguje 80.000 eura.

Zastupala je klijente, kako je naglašeno, sa velikim bonitetom, koji su svoje obaveze prema njoj izmirili, ali agencija nije prema Javnom servisu.

Kako je pojasnio predstavnik RTCG po tom pitanju Savjetu, oni su učinili sve da se taj dug naplati, pokrenuli sve mehanizme da se to uradi.

Naveo je da je dug stare Pobjede 20.000 eura, da je RTCG u trećem redu povjerilaca, a da se nisu mogli naplatiti, jer novca nije bilo od stečajne mase.

"Mora se utvrditi kako je došlo do ovoga da se ovoliki dug ne može naplatiti. Ako je bilo propusta neko će morati da odgovara", naveo je predsjednik Savjeta Veselin Drljević.

Fudbalske utakmice reprezentacije uskoro na Javnom servisu?

Prenosi fudbalskih utakmica reprezentacije Crne Gore uskoro bi mogli opet da se gledaju na Javnom servisu.

To je saopštio na sjednici Savjeta RTCG Boško Rašović iz te medijske kuće, navodeći da nezvanične informacije govore da bi uskoro to moglo da bude završeno.

Član Savjeta Filip Lazović je istakao da mu je logično da utakmice ekipa, koje nose dresove naše države, prenosi televizija svih građana.

Raonić: Zatekao sam da se kasete čuvaju po hodnicima

Generalni direktor RTCG Boris Raonić je naglasio da će TV arhiv, koji ta medijska kuća ima, ukoliko se nastavi čuvati kao do sada, biti izgubljen.

"Zatekao sam da se kasete čuvaju po hodnicima", istakao je Raonić.

On je kazao da je sada situacija nešto bolja, ali da se mora krenuti u digitalizaciju, za koju su potrebna milionska sredstva.

Raonić je kazao da je po tom pitanju govorio sa donosiocima odluka u Crnoj Gori, imao određene kontakte prema EU, da će vidjeti da li će dobiti kakvu pomoć za to.

Digitalizacija arhive koja je kulturno dobro, naveo je Raonić, je dug proces, a kao primjer istakao Hrvatsku.

ISPRAVKA: U prvobitnoj verziji izvještaja stajalo je da se dug od Telekoma potražuje po osnovu marketinga. Radi se, kako je naknadno "Vijestima" pojašnjeno o dugu po pitanju naplate pretplate. Izvinjavamo se čitaocima.

Bonus video: