Traže smjenu menadžmenta NPCG: "Bulatović doveo u pitanje opstanak Skadarskog jezera"

"Većina novog kadra neprofesionalna je i nestručna. Takav primjer je novi kordinator Službe monitoringa i kontrole, koji je za Skadarsko jezero čuo samo iz medija", naveli su iz NVO Carp Security Group

4423 pregleda 101 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog uništavanja Skadarskog jezera, ribljeg fonda, sve učestalijeg krivolova i nepotizma u Javnom preduzeću Nacionalni parkovi Crne Gore, iz Nevladine organizacije Carp Security Group tražili su hitnu smjenu menadžmenta tog preduzeća.

U saopštenju dostavljenom medijima tvrde da je na Skadarskom jezeru stanje alarmantno, a direktora tog javnog preduzeća optužili su za brojna nepočinstva.

"Aleksandar Bulatović direktor JP NPCG svojim nepočinstvima i neprofesionalnim vođenjem Nacionalnog parka 'Skadarsko jezero' doveo je u pitanje opstanak našeg bisera. Naši aktivisti sa terena svjedoci su svakodnevnog uništavanja ribljeg fonda, a sada nažalost i ugrožavanje zaštićenog čuvara našeg bisera - Pelikana. Na videozapisu jasno se uočavaju krivolovci koji izlovljaju ribu 'agregatom' odnosno ubijaju cijeli životinjski svijet u okolini, neprezajući od Službe zaštite koja, u ovom trenutku, na čelu sa šefom službe kao i da ne postoji", saopštili su iz NVO Carp Security Group.

Oni tvrde da je Bulatović posljednjom sistematizacijom zaposlio više od 50 novih radnika:

"Većina novog kadra neprofesionalna je i nestručna. Takav primjer je novi kordinator Službe monitoringa i kontrole, koji je za Skadarsko jezero čuo samo iz medija. Služba zaštite uopšte ne funkcioniše već mjesecima, plovila su neispravna, goriva nemaju. U ovom momentu Skadarsko jezero je prepušteno samo sebi, čak i posle našeg obraćanja nadležnim instituacijama i medijima. U ovoj krajnje alarmantoj situaciji ostaje nam još samo samo borba na ulici, kao i da pozovemo sve sportske ribolovce, kompletan NVO sektor, ljubitelje prirode i savjesne građane da, ukoliko se u narednim danima ne poboljša situacija na Skadarskom jezeru, izađemo na ulicu i gospodinu Bulatoviću, profesoru fizičkog vaspitanja, odzvonimo za kraj zadnjeg časa. Ovim saopštenjem zahtijevamo hitnu smjenu menadžmenta JP NPCG, i pozivamo nadležne da na čelu istog imenuju kompetentne ljude kojima će profesionalnost da bude glavni kriterijum", piše u saopštenju.

Bonus video: