Budva se jedina iz Crne Gore priključila akciji European Maritime Day In My Country 2022.

Akcija podržava širok spektar lokalnih aktivnosti poput akcija čišćenja obala, vođenih tura po lukama, umjetničkih izložbi, eko tura i šetnji, posjeta muzejima mora, radionica a sve u cilju da kroz igru I zabavu direktno utiču na podizanje svijesti o značaju mora I okeana kod mlađe publike

1489 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Budva se jedina iz Crne Gore priključila akciji European Maritime Day In My Country 2022.

Paralelno sa European Maritime Day konferencijom koja će biti održana u Raveni od 19 do 20.maja, u cijeloj Evropi će se obilježiti European maritime day in my country od aprila do oktobra ove godine.

EMD in my country će ove godine obuhvatiti oko 500 događaja organizovanih u 28 zemalja (21 zemlja članica EU I 7 država koje nisu članice ), a predviđa se da će događajima prisustvovati preko 200.000 učesnika širom EU.

Ove godine, Opština Budva će se prvi put priključiti obilježavanju EMD in my country događaju I to kroz radionicu koju organizujemo 9. maja u okviru BlueMed PLUS projekta a koja će biti posvećena zaštiti I valorizaciji podvodnog kulturno – istorijskog blaga. Treba naglasiti da je Opština Budva jedini učesnik iz Crne Gore koji ove godine obilježava EMD In My Country.

EMD In My Country je jedan od najznačajnih događaja posvećen zaštiti mora I okeana. Podržava širok spektar lokalnih aktivnosti poput akcija čišćenja obala, vođenih tura po lukama, umjetničkih izložbi, eko tura i šetnji, posjeta muzejima mora, radionica a sve u cilju da kroz igru I zabavu direktno utiču na podizanje svijesti o značaju mora I okeana kod mlađe publike.

Bonus video: