Kovačević potpisao ugovore o sufinansiranju sa predstavnicima lokalnih sportskih klubova

Na Konkursu za sufinansiranje programa rada prijavila su se ukupno 54 sportska kluba, od čega su tri u vlasništvu ili suvlasništvu Opštine

2960 pregleda 3 komentar(a)
Kovačević, Foto: Opština Nikšić
Kovačević, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je ugovore sa predstavnicima sportskih klubova koji su dobili finansijska sredstva po osnovu Konkursa za sufinansiranje programa rada sportskih klubova za 2022. godinu.

Na pomenutom konkursu prijavila su se ukupno 54 sportska kluba, od čega su tri u vlasništvu ili suvlasništvu Opštine. Ove godine je lokalnim budžetom za podršku sportskim klubovima opredijeljen iznos od 600.000 eura, od čega je 88 hiljada dodijeljeno klubovima koji nijesu u vlasništvu ili suvlasništvu Opštine.

"Na ovogodišnjem konkursu imali smo znatno veće interesovanje klubova za sufinasiranje, tako da je raspodjelom obuhvaćeno čak 11 klubova više nego što je to bio slučaj prethodne godine. To nas dodatno obavezuje da već od naredne godine razmišljamo o povećanju budžetskih sredstava za nikšićki sport. Kada je u pitanju podrška nikšićkom sportu napominjemo da Opština Nikšić na godišnjem nivou izdvaja značajna finansijska sredstva koja su zasigurno najizdašnija u odnosu na sve opštine u Crnoj Gori. Pored sredstava koja dodjeljujemo na konkursu, Opština Nikšić obezbjeđuje i sredstava u iznosu od 170.000 eura za odvijanje trenažnog procesa i odigravanje utakmica nikšićkih sportskih klubova, a od ove godine smo obezbijedili i dodatna sredstva koja će biti raspoređena shodno urgentnim potrebama koje iskažu sportski klubovi", navodi se u saopštenju Opštine.

Kako su istakli, prošlog mjeseca je, nakon skoro tri decenije, započeta rekonstrukcija dvorane Sportskog centra koja podrazumijeva postavljanje novog parketa, nabavku sportskih rekvizita i montiranje elektronske zavjese koja će dijeliti glavnu od pomoćne dvorane. Vrijednost ovih radova iznosiće 240.000 eura, a sredstva je obezbijedila Opština Nikšić.

"Uz pomenuta sredstva opredijelili smo još i dodatnih 58.000 eura koji će biti utrošeni za rekonstukcije dvije svlačionice koje su u izuzetno lošem stanju, kao i za rekonstrukciju malog bazena koji će poslije duže vremena biti u funkciji. Uzimajući u obzir sve navedeno, ove godine će Opština Nikšić u nikšićki sport uložiti preko milion eura što je rekordno izdvajanje u odnosu na dosadašnju praksu", zaključuje se u saopštenju za javnost.

Bonus video: