Ministarstvo formiralo radnu grupu: Upodobiti zakonsku legaslativu za formiranje specijalnog suda

Administrativno-tehničke poslove za rad Radne grupe obavljaće Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

7111 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava formiralo je radnu grupu za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, kako bi upodobili zakonsku legaslativu za formiranje specijalnog suda.

Članovi Radne grupe su državni sekretar u Ministartsvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Andrej Milović, koji je i njen predsjednik, te generalni direktor Direktorata za pravosuđe Momir Jauković. Tu je i sutkinja Vrhovnog suda Crne Gore Milenka Žižić, kao i sutkinja Apelacionog suda Crne Gore Evica Durutović. Član te Radne grupe je i samostalni savjetnik u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Veljko Vučković.

Zadatak Radne grupe je izrada Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, a Radna grupa može, u cilju efikasnijeg obavljanja svojih aktivnosti u rad radne grupe uključiti stručnjake za odgovarajuće oblasti ili zatražiti stručnu pomoć odgovarajućih organizacija i institucija.

Administrativno-tehničke poslove za rad Radne grupe obavljaće Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Ministarstvo je pozivnice za učestvovanje u radnoj grupi poslalo sutkinji Ani Vuković, sudiji Dragoju Joviću i nevladinoj organizaciji (NVO) Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Povezani članci

04. Mart 2022.

Milović: Formirati specijalni sud

Bonus video: