Media Publikum Ljubljana: Nismo znali da naš lokalni partner nije dalje prosljeđivao novac

"Matična firma "Media Publikum" iz Slovenije je imala poslovni odnos samo sa firmom "Cremaco M" u Crnoj Gori, preko koje je naručivala oglasni prostor za svoje kiljente u crnogorskim medijima"

2924 pregleda 0 komentar(a)
Ljubljana (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ljubljana (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Agencija "Media Publikum" Ljubljana saopštila je da je agencija "Media Publikum" registrovana u Crnoj Gori i da nikada nije bila u većinskom vlasništvu matične firme u Sloveniji, već da je bila u većinskom vlasništvu osobe iz Crne Gore, koja je bila vlasnik 75% firme "Media Publikum" u Crnoj Gori.

"Ta ista osoba je imala i isključivo pravo na upravljanje i vođenje firme kao i isključivo pravo na raspolaganje sredstvima na računu. Matična firma "Media Publikum" iz Slovenije je na početku saradnje sa dotičnom osobom dozvolila, da se ime firme "Media Publikum" upotrijebi i za aktivnosti u Crnoj Gori, ali tom firmom nikada nije upravljala. Matična firma "Media Publikum" iz Slovenije je imala poslovni odnos samo sa firmom "Cremaco M" u Crnoj Gori, preko koje je naručivala oglasni prostor za svoje kiljente u crnogorskim medijima. Matična firma "Media Publikum" je sve svoje obaveze prema "Cremaco M" platila u dogovorenim rokovima firmi "Cremaco M" i o tome obavijestila i medije u Crnoj Gori, sa namjerom, da su upoznati sa dejstvom, da sve obaveze stvarno bile plaćene firmi "Cremaco M" a koja ih onda očito nije prosljedila dalje. Kada smo saznali, za probleme sa plaćanjem, "Media Publikum" iz Slovenije je prestao sa saradnjom preko "Cremaco M" i uspostavio svoju, sada kćerka firmu "Publikum medijska kuća Podgorica" i gdje smo 100% vlasnici baš sa namjerom, da imamo kontrolu nad poslovanjem i koja nema otvorenih obaveze prema RTCG (Radio televizija Crne Gore)", piše u saopštenju koje potpisuje Tilen Klarič, direktor "Media Publikum" Ljubljana.

Poručili su da je jedan od osnovnih postulata njihove agencije, koja posluje u četiri države, redovno plaćanje svih obaveza.

"Na žalost nismo znali, da naš lokalni partner u Crnoj Gori nije prosleđivao novac koji je dobio od nas, dalje do medija", zaključuje se u saopštenju "Media Publikum" Ljubljana.

Bonus video: