Milovac: Bojanić u fotofinišu ministarske karijere uspio da "zaradi" krivičnu prijavu

"Ispostavlja se da je važniji bio interes Bata Carevića, a koncesiju na 30 godina Vlada donosti nakon što joj je izglasano nepovjerenje"

20486 pregleda 2 komentar(a)
Milovac, Foto: Boris Pejović
Milovac, Foto: Boris Pejović

Direktor istraživačkog centra MANS Dejan Milovac čestitao je ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću što je, kako navodi, "u samom foto finišu svoje ministarske karijere uspio da "zaradi" prijavu zbog sumnje na zlouptrebu položaja".

MANS je, dodaje Milovac, u kontinuitetu upozoravao MKI i Vladu Crne Gore na nezakonitosti koje su pratile javni poziv za ovu koncesiju.

"Ipak, ispostavlja se da je važniji bio interes Bata Carevića, a koncesiju na 30 godina Vlada donosti nakon što joj je izglasano nepovjerenje", zaključuje Milovac.

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) danas je saopštilo da je najpovoljniju ponudu na javnom oglasu za dodjelu Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko - građevinskog kamena lokaliteta “ Platac” u grbaljskom selu Krimovica, dostavila kotorska firma "Carinvest" u vlasništvu predsjednika opštine Budva Marka Carevića.

Bonus video: