Kolašin: Djevojku izujedali psi ispred škole, nanijeli joj povrede na potkoljenicama

Lutalice sa kolašinskih ulica ne mogu da šalju u beransko i podgoričko prihvatilište, jer nema mjesta

13655 pregleda 261 reakcija 10 komentar(a)
Kolašin (ilustracija), Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin (ilustracija), Foto: Dragana Šćepanović

Učenicu srednje kolašinske škole, sedamnaestogodišnju Kseniju Mulević, juče su na ulici, nekoliko metara od školskog dvorišta, napala dva psa.

Djevojku su, kako je “Vijestima” ispričala njena majka Mirjana, napali nevjerovatnije vučjaci, i nanijeli joj brojne povrede na potkoljenicama.

”Pri izlasku iz školskog dvorišta na Kseniju je nasrnuo čopor pasa, a dva vučjaka koja su se izdvojila, oborili su je na zemlju i izujedali. Spasio je čovjek koji je bio gost u obližnjoj buregdžinici. Pored brojnih ugriza, moja ćerka je pretrpjela ogroman strah i šok. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Kolašinu, poslata je u Bijelo Polje. Pregledi i dalje traju, a ustanovljeno je da je neophodno da razgovara i sa psihologom zbog traume koju je pretrpjela. Užasnuta sam svime što se desilo, imam i mlađu djecu i ne smijem ni da pomislim šta im se može desiti na putu do škole”, kazala je Mulević.

U Komunalnoj policiji potvrdili su da su srednjoškolku juče prije podne napala dva psa.

Načelnica te službe Ana Đoković Šćepanović kaže da zasad nije utvrđeno da li psi imaju vlasnike.

”Nakon što nam je prijavljen slučaj, komunalni policajci su obišli sve sugrađane za koje znamo da imaju pse te rase. Nijedan od njih nije bio pušten, pa opravdano sumnjamo da su ti psi kao i mnogi do sada dovedeni sa teritorije drugih opština i ostavljeni u Kolašinu. To se mnogu puta dešavalo - jednostavno osvanu novi odrasli psi na kolašinskim ulicama”, kazala je ona.

Načelnica podsjeća da je usvojen Program populacije pasa i da taj dokument predviđa, pored niza drugih mjera, i izgradnju azila. Taj projekat je predviđen za narednu godinu.

”Problem napuštenih pasa je veliki i dugogodišnji problem. Trudimo se da ga riješimo, ali biće potrebno vrijeme. Nažalost, napuštene pse sa kolašinskih ulica sada ne možemo da šaljemo ni u beransko ni u podgoričko prihvatilište, jer nema mjesta. Nema mjesta ni u privatnom prihvatilištu naše sugrađanke Danijele Vuksanović”, rekla je ona.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, uprava kolašinske osnovne škole više puta se obraćala lokalnoj upravi sa zahtjevom da se riješi problem velikog broja lutalica u zajedničkom dvorištu te, srednje i muzičke škole.

Bonus video: