Završena rekonstrukcija puta Vilusi - Ilino brdo

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da je zahvalan Direkciji za saobraćaj što puteve u nikšićkoj opštini, najvećoj u Crnoj Gori, uzima za prioritetne
471 pregleda 0 komentar(a)
Vilusi, Ilino brdo, Foto: Svetlana Mandić
Vilusi, Ilino brdo, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.10.2017. 13:50h

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, i direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, obilaskom radova na dionici puta Vilusi – Ilino brdo (raskrsnica prema Risnu), zvanično su obilježili njihov završetak. Riječ je o dionici dugoj pet kilometara, a radove, vrijedne oko 2,5 miliona eura, izvela nikšićka firma „Mehanizacija i programat“.

„Napravili smo kompletnu rekonstrukciju i dali na upotrebu jedan potpuno novi put. Na ovoj dionici imamo izgrađenih 1,1 kilometar trećih traka, jedno značajno proširenje sa tri trake na graničnom prelazu, tako da ćemo svim onima koji odlaze i dolaze u našu državu omogućiti sigurniji, brži i bezbjedniji ulazak“, kazao je Parača.

Prema njegovim riječima u toku su radovi prema Bileći u dužini od 13 kilometara, koji će biti završeni u prvoj polovini naredne godine, a početkom 2018. biće raspisan tender za rekonstrukciju 17 kilometara do Kusida.

„Faliće nam zadnjih pet kilometara, ali sasvim sigurno naći ćemo način da to završimo i Nikšić će, sa dva-tri granična prelaza, biti više nego dobro povezan na ovom putnom pravcu“, kazao je Parača.

Direkcija za saobraćaj, kako je više puta istakao, planira projekat izgradnje novog putnog pravca od Nikšića prema Cetinju i očekuju da će u toku naredne godine biti završena projektna dokumentacija.

„Dok ne dobijemo tu dokumentaciju stvaraćemo sve pretpostavke, finansijske i ostale, kako bi u najkraćem mogućem roku ušli u realizaciju tog projekta. Krajem naredne godine je nastavak te priče i mislim da bi i Nikšić i Cetinje imali jednu izvanrednu saobraćajnicu gdje bi, prema nekoj našoj procjeni, Nikšićani prema ovom dijelu crnogorskog primorja imali saobraćajnicu kraću za jedno 40 kilometara“, kazao je Parača.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović zahvalan je Direkciji što puteve u nikšićkoj opštini, najvećoj u Crnoj Gori, uzima za prioritetne.

„Rekonstrukcija je urađena zaista izvanredno i uz ove planove koji postoje, Nikšić će sa ove strane prema Bosni biti povezan sa ovim bosanskim autoputevima i dalje sa hrvatskim. Uz autoput koji radimo i povezivanje sa Srbijom ovdje ćemo imati i vezu sa Mađarskom, Austrijom i Slovenijom, tako da nam je ovaj putni pravac izuzetno značajan, uz drugi pravac koji se završava od Petrovića do Vraćenovića i granice na Bileći“, istakao je Grbović.

Bonus video: