U Herceg Novom poplavljene javne površine i objekti: Najkritičnije u Meljinama

Prema riječima komandira smjene Službe zaštite i spasavanja Vidaka Vukovića, najkritičnije je na području Meljina, gdje preti opasnost da se izlije potok Nemila

15348 pregleda 47 reakcija 8 komentar(a)
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Shutterstock

U Herceg Novom je od sinoć do osam časova jutros palo 163 litra kiše na metar kvadratni, a obilne padavine prouzrokovale su izlivanje kanala i potoka pa su poplavljene javne površine, poslovni i privatni objekti, javlja Radio televizija Herceg Novi (RTV HN).

Najkritičnije je u Meljinama kod kružnog toka, zbog čega je tokom noći saobraćaj bio preusmjeren ulicom Braće Pedišić. Poplavljene su i neke podrumske prostorije iz kojih su pripadnici Službe zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi izbacili pumpama vodu.

Prema riječima komandira smjene Službe zaštite i spasavanja Vidaka Vukovića, najkritičnije je na području Meljina, gdje preti opasnost da se izlije potok Nemila.

"Pomažemo građanima, a i pomogli smo da se saniraju prostorije u privrednom objektu Štil na Toploj. Srećna okolnost je da su radnici sa mašinama Briva pomogli da ne dođe do većih posljedica", rekao je Vuković.

Takođe, ekipa spasilaca je dežurna u Zelenici i prati tok Opačice.

Došlo je i do izlivanja rijeke Sutorine u dijelu kod kuća Čeprnića i Rotkovića.

Kako su za RTHN kazali iz Komunalne policije sinoć je oko ponoći onemogućen prolaz na kružnom toku iz pravca Bolnice Meljine, jer je usljed velikih padavina došlo do spiranja nasipa gdje se izvode radovi.

Saobraćaj je tokom noći bio preusmjeren ulicom Braće Pedišića.

Jutros su radnici Briva sanirali to i saobraćaj je pušten u 6.30.

Zabilježen je i manji odron na putu Meljine-Sitnica, kod Toriona.

Raste nivo rijeke Sutorine pa su ugrožena plovila mještana.

Saša Veličković čije je barka tu vezana od jutros prati situaciju.

"Rijeka je divlja. Treba pojačavati konope, sekati barku. Dosta barki je potopljeno. Sinoć je voda bila blizu mosta. Rijeka nanosi i velika stabla, ali i otpad, a ako nešto od toga udari u barku oštete se i ostale", kazao je Veličković.

Usljed obilnih padavina vodostaj Opačice je povišen, ali i dalje je na nivou korita.

Bonus video: