United Grupa donira milion eura pomoći dvijema humanitarnim organizacijama u Ukrajini

"Donacija Grupe je upućena sa ciljem da pomogne onima koji su najviše pogođeni ratom, izbjeglicama, porodicama koje nisu mogle da pobjegnu od ratnih sukoba i djeci u institucijama, kao što su sirotišta i bolnice"

8953 pregleda 1 komentar(a)
Foto: United group
Foto: United group

United Grupa donira ukupno milion eura pomoći koja će biti namijenjena dvijema humanitarnim organizacijama u Ukrajini, saopšteno je iz tog medijskog operatera.

Novac će, kako navode u saopštenju, biti doniran Međunarodnom medicinskom korpusu za pružanje prve pomoći i hitne medicinske njege i Bright Kids Charity, ukrajinskoj organizaciji posvećenoj pružanju pomoći bolesnoj, ugroženoj i djeci sa invaliditetom.

Poručuju da je United Grupa "šokirana i užasnuta razaranjem koje nastavlja da se nanosi Ukrajini i njenim građanima", kao i da se "saosjećaju sa nevinim žrtvama ovog rata i svima koji su njime pogođeni."

„Ništa na ovom svijetu nije vrijednije od ljudskog života, a naša najvažnija dužnost kao ljudskih bića je da učinimo sve što je u našoj moći da održimo mir. Kao Ukrajinka čija je porodica još uvijek tamo, ovaj rat je za mene i lična tragedija”, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe, piše u saopštenju.

Donacija Grupe je, kako navode, "upućena sa ciljem da pomogne onima koji su najviše pogođeni ratom, izbjeglicama, porodicama koje nisu mogle da pobjegnu od ratnih sukoba i djeci u institucijama, kao što su sirotišta i bolnice."

"Sredstva će biti iskorišćena za pružanje medicinske njege i obezbjeđivanje osnovnih potrepština kao što su medicinska oprema, ljekovi, pelene, mobilne medicinske jedinice, hrana, sanitarne i higijenske potrepštine. Donaciju United Grupe prate i druge inicijative Grupe i kompanija koje posluju u okviru nje za podršku žrtvama rata u Ukrajini. One su dio programa društvene odgovornosti Grupe i naše zajedničke posvećenosti da pozitivno utičemo na društvo i živote ljudi u našem okruženju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: