Misija OEBS-a u Crnoj Gori nastavlja da podržava projekat Evropske omladinske kartice

"Zadovoljni smo što je OEBS doprinio boljem pozicioniranju i snažnijem razvoju EYCA-e u Crnoj Gori"

1545 pregleda 0 komentar(a)
Foto: OEBS
Foto: OEBS

Od samog početka programa Evropske omladinske kartice (EYCA), Misija OEBS-a u Crnoj Gori snažno podržava razvoj ove inicijative, zaključak je sastanka između zamjenice šefice Misije Siv-Katrine Leirtroe i direktora Centra za edukaciju mladih i programskog direktora EYCA Jugoslava Radovića, navodi se u saopštenju Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Dodaje se da su na sastanku, na kojem je bilo riječi o dosadašnjoj i budućoj saradnji sa EYCA-om, prisustvovali i direktor Odjeljenja za međunarodnu saradnju i potpredsjednik EYCA-e Josep Moline i generalna direktorka Omladinske agencije u Vladi Katalonije Nuria Ramon Perez.

Leirtroe je, kako su naveli, kazala da fokus OEBS-a na mlade i njihovo učešće u demokratskim procesima odražava obaveze koje je preuzelo 57 država učesnica OEBS-a, kao i sadašnjeg i prethodnih predsjedavanja.

"Rad Misije ima za cilj jačanje angažmana mladih u razvoju politike, održivom miru i stvaranju prosperitetne budućnosti. Misija pruža kontinuiranu podršku EYCA-i od njenog osnivanja i zadovoljni smo što je OEBS doprinio boljem pozicioniranju i snažnijem razvoju EYCA-e u Crnoj Gori", kazala je Leirtroe.

U saopštenju se navodi da je ona dodala da je u posljednje četiri godine EYCA u Crnoj Gori podijelila više od 20.000 kartica, pružajući mladima nebrojene mogućnosti za popuste na putovanja, smještaj, kulturne događaje, obrazovanje, proizvode i druge usluge u preko 30 zemalja. Nakon predstavljanja rada i rezultata u okviru EYCA programa, Radović je kazao da su ponosni na partnerstvo sa Misijom OEBS-a.

"Današnji sastanak i posjetu kolega iz Barselone vidimo kao još jedan dokaz kvalitetnog rada našeg projektnog tima. Radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima u okviru EYCA programa", rekao je Radović.

Kao priznanje za dugogodišnju i uspješnu saradnju, dodaju iz OEBS-a, nacionalna savjetnica u Misijinom Programu za demokratizaciju Ivana Vujović dobila je zahvalnicu za kontinuirani doprinos i podršku implementaciji EYCA projekta u Crnoj Gori.

Bonus video: