Vuković: Prilika da pokažemo humanost

"Nadam se da ćemo svi u mjeri mogućeg pomoći porodici Alković da nastave borbu za Feđin život i vjerujem da ćemo iz te borbe i oni i svi mi izaći kao pobjednici i da ćemo u dogledno vrijeme imati priliku da Feđu dočekamo u Podgorici", kazao je gradonačelnik Glavnog grada

3115 pregleda 3 komentar(a)
Vuković, Foto: Podgorica.me
Vuković, Foto: Podgorica.me

Ljudi iz poslovnog svijeta, gradske uprave, javnog života Podgorice i medija, okupili su se kako bi pomogli da se obezbijedi iznos od 300.000 eura za liječenje Feđe Alikovića koji se bori sa opakom bolešću.

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, zahvalio se svima koji su se odazvali akciji za sakupljanje sredstava za dalje Feđino liječenje.

"Mi u Glavnom gradu, gotovo svakodnevno smo, suočeni sa sličnim situacijama i trudimo se da, u mjeri mogućeg, pomognemo. Međutim, ono što ovaj slučaj čini posebnim i zbog čega smo zatražili vašu pomoć jeste iznos novca koji je potreban kako bi se nastavilo dalje Feđino liječenje u Americi, kao i vrijeme koje nemamo. Nadam se da je ovo način da kompletnoj društvenoj zajednici skrenemo pažnju na ovaj povod i nemam nikakvu dilemu, poznajući sve vas, da ćete pomoći onoliko koliko je moguće u ovom trenutku", kazao je Vuković.

Zahvalio se prijateljima na društvenim mrežama, koji su pokrenuli ovu inicijativu ali i poručio da će pomoć stići i od privrednih društava, kolega, sekretara i direktora.

"Koliko god ova situacija bila teška, nadam se da je ovo jedna prilika da pokažemo humanost, da pokažemo da smo u Podgorici, bez obzira na neke stvari koje nas s vremena na vrijeme dijele, ipak jedna velika porodica, a kao u svakoj porodici kad neko ima problem valja mu priteći u pomoć. Nadam se da ćemo svi u mjeri mogućeg pomoći porodici Alković, koja je i psihički, i emotivno i finansijski, svakako prilično umorna, da nastave borbu za Feđin život i vjerujem da ćemo iz te borbe i oni i svi mi izaći kao pobjednici i da ćemo u dogledno vrijeme imati priliku da Feđu dočekamo u Podgorici", rekao je Vuković.

Aris Alković, Feđin otac, obratio se video porukom i zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u želji da pomognu njegovom sinu.

Žiro računi, na koje se pomoć može uplatiti su, CKB Banka: 510-0210988215028-20, na ime Milena Alković, Addiko banka 555-9000272528-36 na ime Aris Alković.

Za uplate iz inostranstva 10093630450000, SWIFT CKBCMEPG, IBAN ME25510021098821502820, na ime Milena M. Alković.

Bonus video: