Marković: RTNK ostvarila dobit od 100 hiljada eura, trud koji svi zajedno ulažemo počeo da daje rezultate

"To smo uspjeli da uradimo za pet mjeseci (od 1. novebra do 1. aprila) zahvaljujući štednji, brojnim marketinškim ugovorima, procjenom cjelokupne imovine po prvi put otkad postoji RTNK, otpisom zastarelih dugova, ali i sređivanjima bilansa stanja koje smo morali da popravljamo počevši od 2015. pa do današnjeg dana jer finansijska dokumentacija nije bila ažurirana..."

7329 pregleda 8 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Direktor Radio Televizije Nikšić (RTNK) Nikola Marković saopštio je da je taj medij negativni kapital od skoro dva miliona eura doveo u plus od 668 hiljada eura, dok su prošlu poslovnu godinu završili sa dobitkom od 100 hiljada eura.

"Racionalnim poslovanjem, brojnim marketinškim ugovorima, sređivanjem stanja bilansa, procjenom cjelokupne imovine, negativni kapital od skoro dva miliona eura doveli smo u plus od 668 hiljada eura, a prošlu poslovnu godinu smo završili sa dobitkom od 100 hiljada", saopštio je direktor RTNK Nikola Marković.

Marković u saopštenju ističe "da je trud koji smo svi zajedno u Radio televiziji Nikšić uložili kako bi RTNK podigli na noge počeo da daje rezultate".

"To se najbolje vidi iz finansijskog izvještaja koji je danas objavljen na sajtu Poreske uprave a koji pokazuje da je poslije 22 godine RTNK uspjela da sanira višedecenijski negativni kapital koji je u prošloj godini bio u minusu od dva miliona. Na današnji dan on je u plusu preko 600 hiljada.To smo uspjeli da uradimo za pet mjeseci (od 1. novebra do 1. aprila) zahvaljujući štednji, brojnim marketinškim ugovorima, procjenom cjelokupne imovine po prvi put otkad postoji RTNK, otpisom zastarelih dugova, ali i sređivanjima bilansa stanja koje smo morali da popravljamo počevši od 2015. pa do današnjeg dana jer finansijska dokumentacija nije bila ažurirana", naveo je Marković, piše u saopštenju.

Sve to, poručuje Marković, reflektovalo se tako što je RTNK ovu poslovnu godinu završila sa dobitkom od 99 hiljada eura.

"Sve to prati rast gledanosti i čitanosti naših medija koji su obogaćeni brojnim sadržajima. Portal televizije Nikšić u martu bilježi rekordnu posjećenost i njegova čitanost za poslednjih pet mjeseci porasla je za 318 posto, a slična je situacija i kada je u pitanju gledanost RTNK.Paralelno sa finansijskom konsolidacijom i podizanjem kvaliteta i kvantiteta programa projektovanje nove zgrade Radio TV Nikšić je u poodmakloj fazi i očekujemo da bi nadležni već tokom ljeta mogli raspisati tender za njegovu izgradnju, za koju očekujemo da počne u septembru", zaključuje Marković u saopštenju..

Bonus video: