Nikšić: Peti "Ostroški polumaraton" u subotu, biće blokirano više ulica i puteva

Polumaraton će startovati sa „Trga Šaka Petrovića“, ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, a prvih tri do četiri kilometra će prolaziti kroz sam grad Nikšić i njegov korzo

4212 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Atletski klub "Nikšić“ sjutra organizuje peti međunarodni „Ostroški polumaraton“, sa početkom u 09.55 sati.

Tom prilikom biće blokirano više ulica i puteva tokom dana.

"Ovaj izuzetan sportski, i ne samo sportski već i turističko-sportski, događaj organizuje se po prvi put i u ovom trenutku ima preko 150 prijavljenih takmičara iz raznih zemalja. Polumaraton će biti upriličen kao uvertira u tradicionalnu duhovno-kulturnu manifestaciju „Dani svetog Vasilija“", navodi se u saopštenju Atletskog kluba "Nikšić".

Polumaraton će startovati sa „Trga Šaka Petrovića“, ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, a prvih tri do četiri kilometra će prolaziti kroz sam grad Nikšić i njegov korzo.

"Nakon toga, staza ide do impozantnog „Carevog mosta“ i preko brda Pandurica vodi do donjeg manastira Ostrog gdje se nalazi cilj i bina. Poslije okrepljenja biće organizovan prevoz do gornjeg manastira i poklonjenje moštima svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca", piše u saopštenju.

Kako navode, cilj je okupljanje što više zainteresovanih građana i sportista rekreativaca, u cilju promovisanja zdravih stilova života.

"Nadamo se da će polumaraton prerasti u manifestaciju koja će postati brend Crne Gore i postati jedna od najvećih sportskih priredbi u regionu. Masovnost manifestacije i kvalitet ostvarenih rezultata bi Nikšić, uvrstili u red uspješnih evropskih i svjetskih gradova po organizaciji ovakvih takmičenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: