"Vojne vježbe na Sinjajevini u narednom periodu nisu planirane"

"Zaključeno je da je naš jasan zahtjev i stav da Sinjajevina ne bude vojni poligon, već poljoprivredno, turističko dobro i regionalni park prirode"

4769 pregleda 3 komentar(a)
Foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu
Foto: GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Vojne vježbe na planini Sinjajevini u narednom periodu nisu planirane. To je saopštila Građanska inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu", koja je danas održala sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane.

"Ta odluka je sa naše strane pozdravljena, dok su predstavnici ministarstva saopštili i da je njihov cilj saradnja sa lokalnom zajednicom, koja je u periodu trajanja mandata prethodnog menadžmenta Ministarstva odbrane u potpunosti bila izostavljena", piše u saopštenju.

Kako su dodali u pitanju je prvi sastanak ove organizacije sa predstavnicima tog vladinog resora.

"Predstavnike ministarstva smo upoznali da insistiramo na ukidanju odluke o vojnom poligonu i tražili smo okviran rok u kojem će to biti urađeno. Ipak u ministarstvu kažu da taj rok ne mogu precizirati, ali da su svjesni da je prethodni menadžment donio odluku o vojnom poligonu ne uzimajući u obzir sve elemente od značaja za njeno donošenje", kažu iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu"

U ime katunjana, dodaju, Novak Tomović je istakao da je će narod uvijek biti uz svoju vojsku, ali da ona ne smije ići protiv svog naroda.

"U skladu sa tim, zaključeno je da je naš jasan zahtjev i stav da Sinjajevina ne bude vojni poligon, već poljoprivredno, turističko dobro i regionalni park prirode", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi u ime GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" sastanku su prisustvovali Milan Sekulović, Novak Tomović, Vlado Šuković i Mileva Jovanović, a u ime Ministarstva odbrane v.d. generalnog direktora Direktorata za logistiku, potpukovnik Veljko Mališić, v.d. savjetnika načelnika Generalštaba za civilno-vojne odnose, potpukovnik Radivoje Radović i šef Kabineta ministra odbrane Predrag Lučić.

Bonus video: