Đukanović mjesečno premašuje 3.000 eura, Rovčanin prijavio uvećanje imovine

Đukanović je u martu prošle godine imenovan u semočlani sastav Odbora direktora EPCG. Prije nego što je imenovan, on je u tom preduzeću nekoliko mjeseci primao nepunih 980 eura

21632 pregleda 322 reakcija 35 komentar(a)
Đukanović i Rovčanin, Foto: EPCG/Zoran Đurić
Đukanović i Rovčanin, Foto: EPCG/Zoran Đurić

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije da na toj poziciji zarađuje 3.060 eura mjesečno.

Đukanović je u martu prošle godine imenovan u semočlani sastav Odbora direktora EPCG. Prije nego što je imenovan, on je u tom preduzeću nekoliko mjeseci primao nepunih 980 eura.

On je od ranije vlasnik od stana od 74 metra kvadratna, gdje je kao osnov sticanja upisano ostalo, dok je njegova supruga Slavica Đukanović vlasnica “folksvagen golfa 3” iz 1995. godine, koji je stečen kupovinom.

Supružnici su vlasnici akcija, a predsjednik Odbora direktora godinama prijavljuje i vlasnički udio u privrednom društvu “Srpska kuća”, na koji se vodi nekretnina u samom centru Podgorice od oko 1.550 metara kvadratnih.

Agencija za sprečavanje korupcije je na osnovu pisanja “Vijesti”, a zbog neprijavljavanja udjela u “Srpskoj kući”, utvrdila kršenje Zakona o sprečavanju korupcije u slučaju, između ostalog, poslanika Slavena Rdunovića, Nataše Jevrić i Budimira Aleksića.

Đukanović od 2016. godine otplaćuje 34.500 eura dugoročnog kredita, koji vraća u ratama od 370 eura.

On je dao saglasnost za uvid u bankarske račune, a to je uradio i izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Mada za njega u ovom trenutku nije dostupan redovan godišnji imovinski karton za prošlu godinu, Rovčanin je Agenciji u februaru prijavio uvećanje imovine.

Zakonom je propisano da javni funkcioner dužan da prijavljuje posebnim kartonom uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura.

Rovčanin je prijavio da je u januaru podigao 72.000 stambenog kredita, koje vraća u ratama od 518 eura. On je postao vlasnik stana od 64 metra kvadratna.

Prema ranijim kartonima, Rovčanin je vlasnik kuće od 88 metara kvadratnih, koju je stekao gradnjom.

Prije nego što je došao na čelo EPCG, Rovčanin je prijavio da je primao 175 kao odbornik Skupštine opštine Pljevlja, oko 640 iz Demokratske Crne Gore i oko 460 eura iz tamošnjeg “Vodovoda”.

Bonus video: