Princ Nikola: Sajam u Dubaiju jedinstveno iskustvo, sjajno što je shvaćena naša poruka

"Sajam Dubai nije završen, ostaje da se ostvare svi dobri kontakti i lijepe ideje ovih posljednjih šest mjeseci", kazao je princ Nikola Petrović Njegoš

7848 pregleda 3 komentar(a)
Foto: gov.me
Foto: gov.me

Princ Nikola Petrović Njegoš kazao je da je srećan i ponosan što je paviljon Crne Gore na najvećoj svjetskoj izložbi, EXPO 2020 Dubai, dobio bronzanu nagradu za dizajn.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja ranije ove nedjelje su saopštili da je crnogorski paviljon nagrađen bronzanom statuom za dizajn izložbe u kategoriji rentiranih paviljona.

Povezani članci

01. April 2022.

MER: Paviljon Crne Gore nagrađen na Expo 2020 Dubai

"Sjajno je što je usred svih ovih velikih i lijepih paviljona zapažen i nagrađen onaj Crne Gore i što je shvaćena poruka 'Small is beautiful' (Malo je lijepo) koju smo htjeli da prenesemo svojim učešćem. Čestitamo timu arhitekata i dizajnera koji je uz minimum sredstava napravio mali, ali lijep, inteligentan i interaktivan paviljon koji je uspio da privuče veliki broj posjetilaca. Ali i čestitke njenoj direktorki Mileni Pejović-Eraković i njenom mladom i dinamičnom timu koji su za ovih šest mjeseci animirali ne samo paviljon već i odnose sa mnogim zemljama prisutnim na EXPO. Zato što su u velikoj mjeri doprinijeli ugledu Paviljona", saopštio je princ Nikola Petrović Njegoš.

"Želim da zahvalim Vladi Crne Gore što mi je omogućila da doživim ovo jedinstveno iskustvo za mene i srećan sam što sam mogao da doprinesem ne samo promociji prirodnog bogatstva naše zemlje, već i unapređenju ekološke države i što sam mogao da stvorim veze sa drugim malim pionirskim zemljama u pogledu ekologija. Želio bih da izrazim zahvalnost Ujedinjenim Arapskim Emiratima i menadžmentu EXPO-a na dobrodošlici i podršci našem učešću na jednom od najljepših međunarodnih događaja posvećenih miru, toleranciji i održivom razvoju. Ali sajam Dubai nije završen, ostaje da se ostvare svi dobri kontakti i lijepe ideje ovih posljednjih šest mjeseci", zaključio je on.

Bonus video: