Protest podrške Ukrajini u Podgorici, Fijalka: Vlada jedino sankcijama može da pomogne zaustavljanje ruske agresije

"Treba da podsjećamo veću crnogorsku javnost o tome šta se dešava u Ukrajini, da skrećemo pažnju i zvaničnoj Crnoj Gori i Podgorici na sva dešavanja u Ukrajini, tj zločine koje čine Rusija", kazala je Fijalka

23677 pregleda 70 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U organizaciji ukrajinske asocijacije “Dobro djelo” danas je održan "Marš podrške Ukrajini protiv ruske agresije" u Podgorici.

Građani su šetali ulicom Serdara Jola Piletića, u kojoj se i nalazi Ambasada, preko mosta Milenijum, Bulevara Stanka Dragojevića pored zgrade Skupštine, a završena je na Trgu nezavisnosti.

Učesnici marša ostavili su plišane igračke ispred Skupštine i minutom ćutanja odali sjećanje i počast ukrajinskog djeci stradaloj u ratu.

Otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fijalka kazala je za "Vijesti" da će nastaviti da se okupljaju sve dok ruska agresija ne prestane.

"Treba da podsjećamo veću crnogorsku javnost o tome šta se dešava u Ukrajini, da skrećemo pažnju i zvaničnoj Crnoj Gori i Podgorici na sva dešavanja u Ukrajini, tj zločine koje čine Rusija", kazala je Fijalka.

Podršku građana Crne Gore "jako cijene", jer kako kaže "saosjećaju se sa Ukrajincima, primaju ih u svoje domove, pružaju im razne vrste pomoći".

Fijalka je istakla i da crnogorska Vlada, "što se tiče humanitarnog aspekta" takođe daje podršku.

"Možemo samo da se zahvalimo, ali sa druge strane postoji i ta politička podrška i najglavnija je praktična podrška i sprovođenje praktičnih sankcija. Sankcije su to što može da učini crnogorska Vlada da spriječi i pomogne zaustavljanje ruske agresije u Ukrajini", kazala je Fijalka.

Bonus video: