Crveni krst Crne Gore i MUP uputili materijalnu pomoć Ukrajini

"Opštinske organizacije Crvenog krsta svakodnevno pomažu izbjeglicama u ostvarivanju njihovih prava u Crnoj Gori, u saradnji sa nadležnim institucijama", navode iz Crvenog krsta

4940 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Crveni krst Crne Gore
Foto: Crveni krst Crne Gore

Crveni krst Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova- Direktorat za zaštitu i spasavanje uputili su danas materijalnu pomoć Crvenom krstu Ukrajine.

Pomoć će, kako su kazali, biti dopremljena u zajedničku logističku bazu Međunarodnog komiteta i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca u mjestu Debrecin, u Mađarskoj.

Procijenjena vrijednost humanitarne pomoći, navode iz Crvenog krsta, iznosi 11.250 eura, a čine je vreće za spavanje (50), podmetači za spavanje (50), kuhinjski setovi (150), platnena nosila za povrijeđene (50) i posteljina (50).

Iz zajedničke logističke baze, robu će dalje preuzeti i dopremiti do neophodnog mjesta Međunarodni komitet Crvenog krsta.

"Podsjetimo, pored upućene materijalne pomoći, Crveni krst Crne Gore je 1. marta započeo i akciju prikupljanja novčane pomoći putem namjenskog žiro-računa kod Hipotekarne banke 520-5188-31, kao i putem sms koda na broj 15888. Do danas, putem žiro-računa prikupljeno je 86,128.44 eura, dok su građani u martu, putem sms koda poslali ukupno 6,913 poruka preko sva tri mobilna operatera (Telekom, One, M-tel)", piše u saopštenju Crvenog krsta.

"Crvenom krstu Crne Gore se za pomoć do sada obratilo 1,002 ukrajinskih izbjeglica koji uglavnom traže savjetodavnu, psiho-socijalnu ili humanitarnu pomoć. Opštinske organizacije Crvenog krsta svakodnevno pomažu izbjeglicama u ostvarivanju njihovih prava u Crnoj Gori, u saradnji sa nadležnim institucijama", dodaju iz te organizacije.

Bonus video: