Opština Pljevlja će i ove godine subvencionisati nabavku bicikala i električnih trotineta

Pravo na dodjelu subvencije za kupovinu bicikala imaće prvih 80 građana koji su ispunili uslove poziva i prvih 30 građana/ki koji se prijave za električni trotinet, a pritom su ispunili uslove javnog poziva

1597 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opština Pljevlja i ove godine subvencionisaće nabavku bicikala i električnih trotineta za šta će ove godine biti izdvojeno 10.000 eura. U nabavci bicikla opština će učestvovati sa 50 odsto cijene a najviše do 80 eura a za kupovinu električnih trotineta u visini od 40 odsto cijene, a najviše do iznosa od 120 eura.

Pravo na dodjelu subvencije za kupovinu bicikala imaće prvih 80 građana koji su ispunili uslove poziva i prvih 30 građana/ki koji se prijave za električni trotinet, a pritom su ispunili uslove javnog poziva.

Rok za podnošenje prijava ističe 22. aprila.

Uz prijavu građani dostavljaju obrazac – zahtjev za dodjelu subvencije, kopiju lične karte i kopiju tekućeg žiro-računa, potvrdu o prebivalištu, uvjerenje o kućnoj zajednici, ponudu iz prodavnice bicikala/električnih trotineta u vidu predračuna sa preciznom specifikacijom. Prijave se dostavljaju na arhivu Građanskog biroa Opštine Pljevlja.

Komisija za dodjelu subvencija razmotriće pristigle prijave i utvrditi rang listu. Rezultati javnog poziva i odluka o odabiru korisnika subvencije biće objavljeni na sajtu Opštine Pljevlja u roku od 15 dana od dana završetka javnog poziva.

Opština Pljevlja prošle godine je prvi put subvencionisala kupovinu bicikala, a imajući u vidu veliku zainteresovanost građana, iznos za ovu budžetsku stavku u 2022. godini je uvećan i proširen na nabavku električnih trotineta. G.M.

Bonus video: