Opština Pljevlja prošle godine za oglašavanje u „Pobjedi” platila 3.200 eura

Opština Pljevlja lani, dok je na njenom čelu bio Igor Golubović (DPS), preferirala marketing u mediju bliskom bivšoj vlasti

6120 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Od svih štampanih medija u Crnoj Gori, Opština Pljevlja prošle godine najviše za oglašavanje platila je “Pobjedi”, a ni cent Dnevnim novinama “Dan”.

To se može zaključiti iz podataka o iznosu finansijskih sredstava dodijeljenih medijima za pružanje finansijskih usluga.

Opština je, dok je na njenom čelu bio Igor Golubović, glasilu bliskom Demokratskoj partiji socijalista - “Pobjedi”, za usluge oglašavanja platila 3.200 eura.

Na vlasti u Pljevljima je koalicija koju predvodi DPS.

Najviše novca - 2.200 eura, Opština je platila “Pobjedi” za izradu i distribuciju specijalnog dodatka objavljenog povodom 20. novembra, Dana opštine.

Za oglas za prikupljanje predloga za članove Savjet RTV Pljevlja, Opština je platila 150 eura, a za čestitku povodom Dana državnosti 200 eura. Toliko je “Pobjedi” plaćena i čestitka povodom novogodišnjih praznika.

Za projekat monografija obilježavanje 15 godina nezavisnosti, Opština je uplatila “Pobjedi” 413 eura, a 40,5 eura plaćeno je na osnovu pretplate na list za decembar prošle godine.

U međuvremenu ugašenim “Dnevnim novinama”, takođe bliskim bivšoj vlasti, lokalna uprava lani je uplatila 1.250 eura za duple čestitke povodom Dana državnosti, Dana nezavisnosti i novogodišnjih praznika.

Dnevnim novinama “Vijesti” uplaćeno je 770 eura za uslugu objavljivanja četiri oglasa za prodaju nepokretnosti i novogodišnju čestitku.

Za zakup novogodišnje čestitke na Televiziji Vijesti lani je uplaćeno 264 eura.

Za 18 oglašavanja, koliko ih je bilo u prošloj godini, Opština Pljevlja je Pljevaljskim novinama platila 1.328 eura.

Radio-televiziji Crne Gore Opština je lani iz budžeta uplatila 880 eura, od čega po 240 eura za emitovanje čestitke povodom Dana državnosti i Dana nezavisnosti, a 400 eura za emitovanje novogodišnje čestitke.

Od svih medija, najviše novca Opština je u prošloj godini uplatila Lokalnom javnom emiteru Radio-televiziji Pljevlja, čiji je osnivač i prema kojem ima zakonsku obavezu finansiranja određenih programskih sadržaja od javnog interesa. Tom mediju uplaćeno je 242.248 eura, prosječno oko 22.000 mjesečno.

Za ostale usluge Opština je Radio-televiziji Pljevlja prošle godine uplatila 18.254 eura.

Najviše novca Opštini je lokalni javni emiter fakturisao za prenos sjednica lokalnog parlamenta. Sjednice najčešće traju i po nekoliko sati, a RTV Pljevlja ih je fakturisala po cijeni od 1.700 eura po sjednici. Lani su isporučene fakture za prenos devet sjednica Skupštine opštine, uključujući i svečanu i nastavak prekinutih.

Bonus video: