Pavlović iz mladih DPS-a do pomoćnice ministra

Ministarstvo: Pavlović je magistar ekonomskih nauka, imala je Luču u osnovnoj i srednjoj školi, bila je samostalna savjetnica
671 pregleda 66 komentar(a)
Slađana Pavlović, Foto: Dps
Slađana Pavlović, Foto: Dps
Ažurirano: 20.10.2017. 05:14h

Predsjednica Savjeta mladih DPS-a u Danilovgradu Slađana Pavlović nedavno je izabrana za pomoćnicu ministra zdravlja za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa.

Njena politička pripadnost nije imala “nikakvog uticaja pri njenom angažovanju”, tvrde iz Ministarstva zdravlja, na čijem je čelu Kenan Hrapović (SD).

Nju su, kako objašnjavaju iz MZ, za to mjesto preporučile “stručne kvalifikacije”. Pavlovićeva je, tvrde iz MZ, ispunila sve uslove utvrđene sistematizacijom, za poziciju generalne direktorice Direktorata, u kojem treba da bude 76 zaposlenih.

U odgovoru piše da ona ima visoko obrazovanje “u obimu od najmanje 240 kredita i VII 1 nivo kvalifikacije obrazovanja”, kao i završen fakultet u oblasti društvenih nauka (pravo ili ekonomija ili fakultet u oblasti medicinskih nauka).

Naglasili su da je završila Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis na Univerzitetu Donja Gorica i da je stekla zvanje magistra ekonomskih nauka na fakultetu, kako objašnjavaju, koji spada u oblast društvenih nauka. “Pored navedenog napominjemo da je Slađana i doktorand na Univerzitetu Donja Gorica. U okviru doktorskih studija, kao korisnik stipendije za izvrsnost Vlade, školske 2015/2016. godine je kao doktorand-istraživač boravila na Univerzitetu Torino... Nakon završene osnovne i srednje ekonomske škole kao lučonoša (A), Slađana je i kao jedan od najboljih studenata bila dobitnik različitih stipendija - Studentska nagrada Podgorice “19. septembar”, stipendija ATLAS Fondacije i stipendije opštine Danilovgrad”, navodi se u odgovoru Ministarstva.

Pravilnikom o sistematizaciji Ministarstva predviđeno je da generalni direktor mora da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja, odnosno na drugim odgovarajućim poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu.

Iz Ministarstva tvrde da Pavlovićeva ispunjava i taj uslov, jer je duže od pet godina u Ministarstvu finansija obavljala “funkciju” samostalnog savjetnika. Pavlovićeva je za v.d. direktorice Generalnog direktorata u Ministarstvu zdravlja imenovana na sjednici Vlade 14. septembra, na predlog Hrapovića.

U obrazloženju odluke o imenovanju piše da je Komisija za kadrovska i administrativna pitanja razmotrila predlog Hrapovića i, imajući u vidu da je radno mjesto upražnjeno, podnijela Vladi predlog da za v.d. generalnog direktora odredi Pavlovićevu, do postavljanja generalnog direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Hrapović neće o nepotizmu i svastici

Hrapović nije odgovorio da li je nepotizam to što je za samostalnog referenta u kabinetu, tokom njegovog mandata, zaposlena njegova svastika. On je kazao da se jedino ona prijavila na oglas koji je objavljen 24. juna kod Uprave za kadrove. “Nakon utvrđivanja ispunjenosti svih uslova propisanih zakonom i Pravilnikom o sistematizaciji MZ i sprovedene provjere sposobnosti, Uprava za kadrove donijela je odluku o izboru kandidata. Na cjelokupni postupak nije bilo žalbi”, prenosi Ministarstvo.

Bonus video: