Dobrovoljni davalac krvi iz Plužina prvi dobitnik vikend aranžmana

Dobitnika je, nasumičnim izborom, izvukla portparolka NTO Nina Vukčević

2873 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Nina Vukčević, Foto: NTO
Nina Vukčević, Foto: NTO

Dobrovoljni davalac krvi iz Plužina prvi je dobitnik nagradne igre Nacionalne turističke organizacije (NTO), koja podrazumijeva vikend aranžman na primorju za dvije osobe na bazi polupansiona.

Iz NTO i Zavoda za transfuziju krvi saopštili su da je dobitnik to osvojio nasumičnim izvlačenjem u Zavodu, gdje je u martu dobrovoljno dao krv.

Nagrada je, kako su naveli, uslijedila shodno Memorandumu o saradnji NTO sa Zavodom u cilju aktivne podrške i podsticanja davalaštva krvi koja će trajati još devet mjeseci.

Dobitnika je, nasumičnim izborom, izvukla portparolka NTO Nina Vukčević.

Ona je kazala da je nagradna igra počela 1. marta i da će trajati još devet mjeseci.

„Što znači da baš Vi možete da budete dobitnik vrijednog hotelskog aranžmana na crnogorskom primorju”, navela je Vukčević.

Ona je rekla da na taj način žele da motivišu dobrovoljno davalaštvo krvi i unaprijede svijest građana o tome koliko je važno da društvo njeguje tu humanu aktivnost kako bi bile obezbijeđene dovoljne količine krvi za sve one kojima je to neophodno.

Portparolka Zavoda za transfuziju krvi Anđela Boričić zahvalila je NTO, koja je prepoznala namjere, rad i trud te ustanove.

Ona je rekla da vjeruju da će takve i slične akcije privući pažnju građana i dodatno probuditi svijest o značaju dobrovoljnog davalaštva, kako bi Zavod u svakom trenutku imao stabilne zalihe krvi.

„Da biste bili konkurent za osvajanje vikend aranžmana za dvoje na primorju, potrebno je da tokom aprila i narednih osam mjeseci date krv u nekoj od jedinica Zavoda na teriroriji cijele države”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, osim boravka na primorju, koji je obezbijedila NTO u saradnji sa turističkom privredom, i Nacionalni parkovi ranije su obezbijedili besplatne ulaznice za dobrovoljne davaoce krvi.

Bonus video: