Uskoro postor za još 320 djece u vrtiću "Đina Vrbica"

JPU „Đina Vrbica“, kako je saopšteno, u kontinuitetu radi na obezbjeđivanju boljih uslova za boravak djece i rasterećenju postojećih kapaciteta
99 pregleda 0 komentar(a)
Đina Vrbica, vrtić, Foto: Luka Zeković
Đina Vrbica, vrtić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.10.2017. 18:49h

Uređivanje prostorija koje je Resursni centar Podgorica ustupio Javnoj predškolskoj ustanovi (JPU) „Đina Vrbica“ biće uskoro završeno i moći će da primi oko 200 djece.

Kako je saopšteno, u planu je uređenje prostora u Staroj Varoši, koji može da primi oko 120 djece, za čije ustupanje predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“ Glavni grad donosi odluku narednih dana.

„Nakon nedavno potpisanog sporazuma sa Resursnim centrom izvršena je adaptacija jednog internatskog paviljona površine oko 380 kvadratnih metara, za čiju adaptaciju je JPU „Đina Vrbica“ izdvojila oko 40.000 eura iz sopstvenih sredstava“, kaže se u saopštenju te predškolske ustanove.

Taj objekat nalazi se na Zabjelu, dijelu grada u kojem je prebukiranost postojećih kapaciteta najveća, pa će, kako je ocijenjeno, otvaranje još jedne vaspitne jedinice, koje se očekuje narednih dana, biti veoma značajno.

„Kapaciteta preko 200 djece, objekat sadrži pet učionica, prostoriju za trijažnu sestru, kuhinju, toalete, jednu veću multifunkcionalnu prostoriju i dvorište“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u namjeri da pomogne u rasterećivanju kapaciteta postojećih objekata predškolskog obrazovanja na nivou Podgorice, odbornici Skupštine Glavnog grada će na prvoj sjednici Parlamenta razmatrati odluku o ustupanju na desetogodišnje besplatno korišćenje JPU „Đina Vrbica“ prostorije u Staroj varoši.

„Prostorije površine oko 190 kvadratnih metara nalaze se u ulici Špira Mugoše br. 11. Ovaj prostor moći će da primi oko 120 mališana, a sredstva za njegovo prilagođavanje potrebama predškolskog uzrasta obezbijediće JPU „Đina Vrbica“. Ukoliko odbornici Skupštine Glavnog grada donesu odluku o ustupanju prostorija, sa radovima će se početi narednih dana“, navedeno je u saopštenju.

JPU „Đina Vrbica“, kako je saopšteno, u kontinuitetu radi na obezbjeđivanju boljih uslova za boravak djece i rasterećenju postojećih kapaciteta.

„Takođe, ova ustanova je dobila nov vrtić u Zagoriču koji je izgrađen iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) kapaciteta za oko 250 mališana. Iz istog kredita trenutno se gradi i vrtić na Starom aerodromu a završetak radova očekuje se u prvoj polovini naredne godine. Vrtić je površine oko 3.000 kvadratnih metara i u njemu će biti smješteno 343 djece“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: