Krivolov agregatom na Skadarskom jezeru: Zaplijenjeno 220 kilograma ribe

"Da nije bilo Plovne jedinice dvojica krivolovaca, koji godinama uništavaju riblji fond, ponovo bi 'neopaženo' vršli krivična djela. Vjerujemo da će tužilaštvo, makar sada, smoći snage da ih krivično goni, jer su se nekoliko puta 'izvukli' usljed, za nas neobjašnjivih razloga"

8523 pregleda 13 komentar(a)
Foto: NVO Carp Security Group
Foto: NVO Carp Security Group

Pripadnici Plovne jedinice policije juče su na Skadarskom jezeru, u krivolovu agregatom, zatekli dvije osobe, koje su pobjegle tokom intervencije.

Policajci su ih, međutim, identifikovali i u Plavničkoj rijeci zaplijenili 220 kilograma ulovljene ribe, kazali su "Vijestima" iz NVO Carp Security Group - Šarandžije.

Oni ističu da očekuju adekvatnu reakciju nadležnog tužilaštva, jer su je stanje na Skadarskom jezeru alarmantno, uglavnom zahvaljujući krivolovcima i zaposlenima u Nacionalnom parku Skadarsko jezero, koji ne suzbijaju pomor ribe.

"Da nije bilo Plovne jedinice dvojica krivolovaca, koji godinama uništavaju riblji fond, ponovo bi 'neopaženo' vršli krivična djela. Vjerujemo da će tužilaštvo, makar sada, smoći snage da ih krivično goni, jer su se nekoliko puta 'izvukli' usljed, za nas neobjašnjivih razloga", kazali su iz te NVO.

Oni su se zahvalili Plovnoj jedinici Uprave policije.

Bonus video: