Njemačka donirala šest vozila Graničnoj policiji

"Donirana vozila granična policija će se koristiti u vršenju poslova nadzora državne granice u cilju suzbijanja nezakonitih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštite nepovredivosti granica Crne Gore"

3501 pregleda 1 komentar(a)
Donacija, Foto: Uprava policije
Donacija, Foto: Uprava policije

Njemačka delegacija posjetila je crnogorski Sektor granične policije i tom prilikom potpisan je Sporazum o donaciji čime je granični sektor Uprave policije (UP) ojačan za šest motornih vozila, vrijednih, kako navode u saopštenju, 215.700 eura.

Protokol o primopredaji potpisali su v.d. pomoćnika direktora za Sektor granične policije Dragan Klikovac i načelnik Odsjeka za međunarodne poslove i evropsku saradnju Stefan Helmscroft.

"Donirana vozila granična policija će se koristiti u vršenju poslova nadzora državne granice u cilju suzbijanja nezakonitih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštite nepovredivosti granica Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz UP poručuju da sektor granične policije "ostvaruje kontinuiranu intenzivnu saradnju sa policijskim oficirom za vezu Savezne Republike Njemačke Florijanom Vedekindom, što je u značajanoj mjere rezultiralo unapređenju sistem granične bezbjednosti Crne Gore."

Bonus video: