CGO: Poslanici ne odbijaju nadoknade, za vrijeme hibernacije zaradili preko 280 hiljada eura

Iz CGO su kazali da bi u periodu velikih i dnevnih poskupljenja osnovnih namirnica, uključujući i cijenu goriva koja je među najvišima u Evropi, zatim agresije Rusije na Ukrajinu koja refleksiju ima i na Crnu Goru, kao i međuperioda između dvije Vlade, Skupština bi trebalo pojačano da radi

6051 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Poslanici Skupštine Crne Gore biraju da ne izvršavaju osnovnu dužnost, ali ne odbijaju nadoknade, kazali su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Oni ističu da su prošla dva mjeseca od održavanja posljednje sjednice Skupštine Crne Gore.

"Za to vrijeme hibernacije poslanici su zaradili ukupno 284,795.49 eura (neto), ne uzimajući u obzir sve druge privilegije na koje imaju pravo i koje uredno koriste".

Iz CGO su kazali da bi u periodu velikih i dnevnih poskupljenja osnovnih namirnica, uključujući i cijenu goriva koja je među najvišima u Evropi, zatim agresije Rusije na Ukrajinu koja refleksiju ima i na Crnu Goru, kao i međuperioda između dvije Vlade, Skupština bi trebalo pojačano da radi.

"CGO ukazuje da naši poslanici biraju da ne izvršavaju osnovnu dužnost, ali ne odbijaju nadoknade. Najteže posljedice krize osjećaju građani, dok poslanici imaju druge prioritete - lične i partijske, a ne interese građana čiji su predstavnici".

Bonus video: