Ferrero: Samoinicijativno u Crnoj Gori povlačimo određene Kinder proizvode, ako ih imate ne konzumirajte ih

"Bezbjednost hrane shvatamo izuzetno ozbiljno i iskreno žalimo zbog nastale situacije",

7911 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ferrero
Foto: Ferrero

Kompanija Ferrero saopštila je da samoinicijativno u Crnoj Gori povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji.

U Evropi je ranije ove sedmice otkriveno nekoliko desetina slučajeva zaraze salmonelom, a sumnja se na Kinder čokolade kompanije Ferrero, proizvedene u Belgiji.

"Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Crne Gore. Iako nakon testiranja Kinder proizvoda plasiranih na tržištu Crne Gore nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti nam je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvatamo izuzetno ozbiljno, jer nam je briga o potrošačima uvijek prioritet", ističe se u saopštenju Ferrera.

Kinder proizvodi
foto: Ferrero

Iz te kompanije su kazali da su kao mjeru predostrožnosti, odlučili da sa tržišta u Crnoj Gori samoinicijativno povuku Kinder Schoko-bons i Kinder Happy Moments, i to sljedeće lot brojeve serija proizvedenih u Belgiji:

Kinder proizvodi
foto: Ferrero

"Svi ostali Ferrero proizvodi, uključujući nenavedene Kinder proizvode, nisu obuhvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje. Sa našim distributerom radimo na tome da navedeni Kinder proizvodi više ne budu dostupni za kupovinu. Ukoliko imate neki od ovih proizvoda, savjetujemo vam da ih ne konzumirate. Sačuvajte proizvode i kontaktirajte nas na e-mail potrosacki-servis@ferrero.com. Naš Tim za brigu o potrošačima će vam rado pomoći. Bezbjednost hrane shvatamo izuzetno ozbiljno i iskreno žalimo zbog nastale situacije", piše u saopštenju kompanije Ferrero.

Bonus video: