NPCG: Dvije osobe kažnjene zbog nelegalne prodaje ribe kod "Gintaša"

U prtljažniku jednog vozila je pronađeno 80, a u drugom 65 kilograma šarana

5618 pregleda 7 komentar(a)
Zaplijenjena riba, Foto: NPCG
Zaplijenjena riba, Foto: NPCG

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) saopšteno je da je, zajedničkom akcijom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Inspekcije za slatkovodno ribarstvo, Uprave policije, Službe kontrole i monitoringa NPCG, danas u Podgorici spriječena nelegalna prodaja ribe.

"Zahvaljujući koordinisanoj akciji u blizini TC Gintaš spriječena je nelegalna prodaja ribe od strane dva lica u vrijeme ribolovnog zabrana. Lica su legitimisana (S.I. i M.B.) i izvršen je pregled vozila. U prtljažniku jednog vozila je pronađeno 80, a u drugom 65 kilograma ribe šaran. Inspektor za slatkovodno ribarstvo je licima koja su vršila nelegalnu prodaju ribe izrekao novčane kazne u visini od 500 eura. Zaplijenjena riba je predata Upravi za katastar i državnu imovinu", naveli su iz NPCG.

zaplijenjena riba
foto: NPCG

Uputili su zahvalnost nadležnim institucijama i njihovim službenicima na saradnji, kazavši da je cilj NPCG da sve nelegalne aktivnosti u zaštićenim područjima budu procesuirane i "postanu prošlost".

Pozvali su građane da ih podrže i prijave vanpijačnu i nelegalnu prodaju ribe na kontakt telefon Komunalne policije 067/002-005, te nelegalni ribolov na broj telefona Službe zaštite Nacionalnog parka 067/097-484, sa ciljem očuvanja ribljeg resursa kao značajne komponente vodenog ekosistema.

Bonus video: