Đeljošaj dočekao ministra kulture i sporta Republike Kosova Hajrulaha Čekua

Ministar Čeku je izrazio zadovoljstvo sa pravim počecima saradnje Kosova sa Opštinom Tuzi u ovom segmentu i spremnost za uspostavljanje prisnijih odnosa na polju kulture, mladih i sporta između MKMS RK i Opštine Tuzi

4086 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tuzi
Sa sastanka, Foto: Opština Tuzi

Danas je predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj sa saradnicima dočekao ministra Kulture, mladih i sporta Republike Kosovo, Hajrulaha Čekua u pratnji Ariana Žerka Hodža, ambasadorke RK u Crnoj Gori.

Đeljošaj je upoznao ministra Čekua sa istorijatom i položajem Opštine Tuzi, naglašavajući i ulogu Kosova u školovanju albanskih kadrova iz Malesije, ali i duhovnu vezu Malisora sa Kosovom. Posebno je istaknuta dosadašnja saradnja opštine sa investitorima sa Kosova, koji su već prisutni u Opštini Tuzi, kao što je firma Pestova (sa fabrikom čipsa), zatim firma ETC koja radi na otvaranju tržnog centra, kao i početke investicija za fabriku suncokretovog ulja od privrednika Abdurahmana Ćeskoa.

Nik Đeljošaj
foto: Opština Tuzi

Ministar Čeku je izrazio zadovoljstvo sa pravim počecima saradnje Kosova sa Opštinom Tuzi u ovom segmentu i spremnost za uspostavljanje prisnijih odnosa na polju kulture, mladih i sporta između MKMS RK i Opštine Tuzi.

Sagovornici su se složili o mnogim mogućnostima saradnje u oblasti kulture, gdje je potreba Tuzi posebna, ali i u području sporta, posebno učešćem FK „Dečić“ na svealbanskom turniru u Prištini, ali i KK „Dečić“ te ostalih sportova.

Sastanku su, osim predsjednika, prisustvovali i predsjednik SO Tuzi, Fadil Kajošaj, dva potpredsjednika: Ivan Ivanaj i Haris Ramović, šefica kabineta predsjednika opštine Tuzi Drita Rukaj sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Marina Ujkaj; saradnici ministra Čekua Klodeta Krasniqi – šefica kabineta i Donarte Kastrati – izvršna asistenktinja MKMS; kao i saradnici NJE ambasadorke: ministar Ruzvelt Frrokaj i prvi sekretar Ifete Čeku.

Nik Đeljošaj
foto: Opština Tuzi

Delegacija MKOS RK se susrela i sa predstavnicima civilnog društva Opštine Tuzi.

Bonus video: