Leković: Raičeviću zauzimanje trotoara danas nije bezbjedno, juče nije vidio problem

"Šta se to dešava sa predsjednikom Opštine za nas i građane ostaje nepoznanica, međutim slobodno konstatujemo da ovakve neodređene i promjenjive reakcije nikako ne mogu ići uz funkciju koju isti obavlja", kazao je odbornik Demokrata

4003 pregleda 85 reakcija 3 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornik Demokrata u Skupštini opštine Bar Momčilo Leković kazao je kako nije jasno zbog čega je predsjednik Opštine Dušan Raičević "preko noći" promijenio mišljenje o tome da li je ograda na trotoaru kod kružnog toga bezbjedna za građane, ali da se može konstatovati takve "neodređene i promjenjive reakcije" nikako ne mogu ići uz funkciju Raičević obavlja.

"Kako nam se Više sugrađana obratilo sa molbom da kod nadležnog sekretarijata provjerimo po kojoj cijeni se ovih dana može iznajmiti trotoar, kružni tok ili eventualno bulevar, a imajući u vidu da se u javnosti pojavila informacija da je cijena zakupa trotoara u Ilinu 600 eura, od Sekretarijata za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine i konkretno v.d. sekretara Andra Drecuna zatražio sam kopiju pravilnika kao i tarifu odnosno kriterijume na osnovu kojih je zakup trotoara u Ilinu obračunat. Istovremeno sam zatražio i dostavu kopije Rješenja Sekretarijata broj UPI-14-341/22-6/3 od 08.03.2022. godine kojim je isti odobrio zauzimanje dijela javne površine – trotoara Bulevara dinastije Petrovića", saopštio je Leković.

Kazao je kako očekuje, s obzirom da je rok za odgovor shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama 15 dana, da u tom roku građani mogu dobiti odgovor na pitanje po kojoj tarifi mogu zakupljivati trotoare na teritoriji Opštine Bar, kao i na osnovu kojeg pravilnika je to moguće.

"Kako smo mogli i da vidimo na terenu danas, Predsjedniku barske Opštine Dušanu Raičeviću nešto je preko noći očigledno 'sinulo', pa je ono što je juče smatrao bezbjednim za građane i normalnim, tj. konkretno Rješenje Drecunovog sekretarijata kojim se zauzimanje trotoara odobrava, rano jutros odlučio da poništi, a zauzimanje trotoara proglasi nebezbjednim. Šta se to dešava sa predsjednikom Opštine za nas i građane ostaje nepoznanica, međutim slobodno konstatujemo da ovakve neodređene i promjenjive reakcije nikako ne mogu ići uz funkciju koju isti obavlja", zaključio je Leković.

Bonus video: