Donirali nikšićkoj bolnici 62.000 eura za nabavku medicinske opreme

Elektroprivreda pruža podršku nabavci ortopedskog operacionog stola

3454 pregleda 6 komentar(a)
Rovčanin i Mitrović, Foto: EPCG
Rovčanin i Mitrović, Foto: EPCG

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je Opštoj bolnici Nikšić 62 hiljade eura za nabavku medicinske opreme, saopšteno je iz te državne kompanije.

Kako su kazali iz EPCG, danas je u prostorijama OB Nikšić potpisan ugovor u vezi sa uručenjem donacije, kojom EPCG pruža podršku nabavci ortopedskog operacionog stola.

Ugovor su potpisali izvršni direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin i direktor bolnice Marko Mitrović.

"Ovom donacijom se stiču uslovi za uvođenje savremenih hirurških tehnika iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije, kao što su: po prvi put, ugradnja totalne cementne endoproteze koljena; po prvi put, artroskopske dijagnostičke i terapijske procedure; svi urgentni operativni postupci u liječenju akutne traumatologije lokomotornog sistema – osteosinteza, spoljna fiksacija, ugradnja parcijalne endoproteze kuka; značajno uvećanje broja ugradnji cementnih i bescementnih endoproteza kuka. Time se kvalitet zdravstvenih usluga u ovoj ustanovi podiže na značajno viši nivo", saopštili su iz EPCG.

Mitrović je kazao da će današnjom donacijom benefite imati ne samo pacijenti iz Nikšića i šire okoline, koji su za pojedine operativne zahvate iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije išli u druge zdravstvene ustanove (KCCG i SZU Risan), nego i pacijenti iz opština koje gravitiraju Nikšiću (Šavnik, Žabljak, Plužine), kao i pacijenti iz opštine Pljevlja.

Rovčanin je istakao da su zdravstvene ustanove, poput Opšte bolnice Nikšić, od prvorazrednog značaja za zajednicu.

Bonus video: