Položen kamen temeljac za izgradnju humanitarnog centra "Hilal" u Bijelom Polju

Polaganju kamena temeljca prisustvovali predstavnici Islamske zajednice na čelu sa reisom Rifatom Fejzićem, privrednici, lokalni funkcioneri...

11944 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U Rasovu kod Bijelog Polja danas je položen kamen temeljac za izgradnju humanitarnog centra fonda "Hilal", koji djeluje u sklopu Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Centar će služiti kao prostor za humanitarne akcije i i ostale aktivnosti fonda Hilal.

Iz Islamske zajednice su poručili da će tu moći da dođu svi kojima je pomoć potrebna i da će ovo biti centar i zajednički dom svih, kako onih kojima je pomoć potrebna tako i velikom broju volontera "Hilala".

Predračunska vrijednost ovog objekta iznosi 240 hiljada ljudi, a izvori finansiranja su, kako i aktivnosti fonda - donacije.

Izvori finansiranja izgradnje su isti kao i aktivnosti ovog fonda - donacije.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali predstavnici Islamske zajednice na čelu sa reisom Rifatom Fejzićem, privrednici, lokalni funkcioneri, poznati humanista Hajzir Hačko Brčvak.

humanitarni centar Hilal
foto: Jadranka Ćetković

Brčvak je predstavio ideju dugoročnog finansiranja fonda “Hilal”. Završetak radova je planiran za dvije godine.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Enis Burdžović je kazao da je došlo vrijeme da se izgradi jedan ovakav centar, koji će podmmiriti sve potrebe opštine i šire.

"Naravno u sklopu vjerske zajednice podrazumijeva se i vjerski i odgojni i edukativni segment time što ćemo učiti ljude šta je to dobro”, kazao je ef. Burdžović, pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu izgradnju ovog centra.

Brčvak je kazao da je izgradnja ovog centra prijeka potreba ove sjeverne opštine.

humanitarni centar Hilal
foto: Jadranka Ćetković

"Mi svi znamo i poznato je da je humanitarni fond Hilal je mnogo učinila za ovaj kraj posebno za sjever Crne Gore. Sada smo odlučili da pravimo firme, nađemo partnere koji imaju svoju poslovnu ideju, a drugi dio koji bi bio 50 odsto, mi bi finansirali i podržavali projekte, taj naš dio mi bi usmjerili na fonadiju, vlasnik tog našeg dijela bi bila fondacija. To se mora da se napravi tako da se dugoročno finansiraju, jer niko od nas ne zna šta nosi dan a šta noć, da li će moja djeca nastaviti da rade ovo što ja radim”, kazao je Brčvak.

Dobrodošlicu brojnim gostima i vjernicima poželio je i predstavnik “Hilala” Mensur Kasumović, kao i reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić.

Oni su posebno čestitali donatorima ali i volonterima “Hilala”, koji će ubuduće lakše obavljati humanitarnu misiju po kojoj je ova, uz sestrinsku organizaciju "Hemiias" odavno poznata i prisutna u Crnoj Gori i šire.

Izvođač radova je “INTESA group” DOO a projektant doo “PLAN”. Radovi će, prema planu, biti završeni do aprila 2024. godine.

Bonus video: