Nema krivičnog djela, Ministarstvo vodi hajku

"Kao čovjeku mi je žao što je čitava kampanja izvršena uz koordinaciju ministarke Borovinić (Jelena Borovinić Bojović) kojoj sam bio prvi i najlojalniji čovjek više od godinu dana u ministarstvu. Suvišno je govoriti koliko mi je ovakvim pisanjem povrijeđena čast i ugled, kao i ugled moje porodice"

7434 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Direktor barskog Doma zdravlja Vuk Vujović tvrdi da nijesu počinili nikakvo krivično djelo i da Ministarstvo zdravlja vodi hajku protiv njega.

Reagovanje na tekst “Specijalni tužioci preuzeli slučaj?”, objavljen 9. aprila, objavljujemo integralno:

”Obavještavam javnost da se radi o apsolutno netačnim i neistinitim informacijama, koje se ciljano plasiraju Vašem mediju od strane ministarstva, te ističem da od strane DZ Bar, nije počinjeno bilo kakvo krivično djelo, kao i da resorno ministarstvo tužilaštvu u Baru nije predalo prijavu na dalje postupanje, a što je prethodno zvanično obajavilo na svojoj web stranici što dovoljno govori o njihovim neistinama koje u kontinuitetu plasiraju javnosti. Današnji tekst je samo nastavak lutanja onih koji ne poznaju ni sopstvene nadležnosti, a kamo li nadležnosti tužilaštava pa je njihov tendenciozni i nezakoniti zapisnik sačinjen od strane nenadležne komisije i nekompetentnih članova koji ne poznaju zakonske propise, na kraju završio u Specijalnom tužilaštvu, dok sam ja kao odgovorno lice u ustanovi od autora ovih saopštenja targetiran kao kriminalac i prestupnik, bez mogućnosti da se uopšte izjasnim na navode koji mi se stavljaju na teret. U odnosu na ovakvu nezapamćenu medijsku hajku na mene, želim da informišem javnost da se moj advokatski tim već obratio dopisom specijalnom državnom tužiocu u kom sam se stavio na raspolaganje nadležnim oragnima za pružanje svih potrebnih informacija i obavještenja.

Kao čovjeku mi je žao što je čitava kampanja izvršena uz koordinaciju ministarke Borovinić (Jelena Borovinić Bojović) kojoj sam bio prvi i najlojalniji čovjek više od godinu dana u ministarstvu. Suvišno je govoriti koliko mi je ovakvim pisanjem povrijeđena čast i ugled, kao i ugled moje porodice gdje sam od svojih dojučerašnjih kolega sa kojima sam sve djelio više od godinu dana javno prozvan i etiketiran kao sitni ‘lopov’. Razumijem previranja na političkoj sceni, i da sam ja možda višak u novoj podjeli fotelja radi ‘viših interesa’, ali ne razumijem zašto ste spremni da žrtvujete i samu ustanovu DZ Bar i gazite i etiketirate mene lično kao prestupnika zarad gole fotelje koju ste namijenili drugome. Podsjećam Vas da smo zajedno razrješavali direktore i ranije ako je to bio cilj ali na ovakav način i uz podmetanje nismo sigurno. Obavještavam Vas da će istina biti moja jedina odbrana. I laiku je jasno, a ne poznavaocima krivičnog prava, da je svako nevin dok se ne dokaže da je kriv pred nadležnim organima, ali vi ste me već osudili i javno linčovali svojim medisjkim saopštenjima. Sve sto sam radio u proteklih 5 mjeseci je isključivo u cilju poboljšanju zdravstvenog sistema, i funkcionisanja DZ Bar, a na šta sam kao rođeni Baranin posebno ponosan.

Zbog navedenog još jednom ističem da navodi izneseni u navedenom članku plasirani su vašem mediju u cilju diskreditacije mene i ustanove kojom rukovodim, kako bi se u javnosti obezbijedio alibi za moju smjenu koja je već pripremljena od strane pojedinaca u Ministarstvu zdravlja, a koji nakon izglasavnja nepovjerenja vladi, ne biraju način da se uhljebe na novim radnim mjestima. S tim u vezi ne čude medijska podmetanja o navodnim nezakonitostima u mom radu proglašavanjem mene kao krivca uz kršenje prezumpcije nevinosti i plasiranje tekstova na naslovnim staranama, čime se mom ličnom i profesionalnom dignitetu direktno nanosi trajna i nemjerljiva šteta”.

Bonus video: