Srzentić: Pritisak "Carinvesta" na Gradsku RTV, mediji moraju raditi slobodno

"Pozivamo nadležne organe da hitno istraže da li je u konkretnom slučaju došlo do eventualnog prekršaja ili krivičnog djela, i da shodno tome obezbijede poštovanje garantovanih prava i principa slobode medija", kazala je ministarka Srzentić

9099 pregleda 8 komentar(a)
Srzentić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Srzentić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Pokušaj sprječavanja novinarke podgoričke Gradske RTV da snimi prilog je neprihvatljiv, a ponašanje predstavnika firme "Carinvest" nesporno predstavlja pritisak na predstavnike tog medija u namjeri da javnost informišu o stvarima bitnim za lokalnu zajednicu i kompletno crnogorsko društvo, poručila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Kazala je da je sloboda medija osnov svakog zdravog i demokratskog društva, da mediji u Crnoj Gori moraju raditi slobodno, te da su institucije sistema dužne da im to omoguće.

"Pozivamo nadležne organe da hitno istraže da li je u konkretnom slučaju došlo do eventualnog prekršaja ili krivičnog djela, i da shodno tome obezbijede poštovanje garantovanih prava i principa slobode medija", navela je ministarka na Tviteru.

Menadžment Gradske RTV saopštio je jutros da je najbliža rodbina predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića "brutalno napala ekipu" te televizije prilikom obavljanja novinarskog zadatka.

Uprava policije saopštila je da policijski službenici, u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja.

Bonus video: